Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την αναβάθμιση του Δικτύου Οπτικών Ινών της Πάτρας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία ζητά την αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών (ΜΑΝ) της Πάτρας.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, το Δίκτυο Οπτικών Ινών αποτελεί απαραίτητη υποδομή που παρέχει υψηλές ταχύτητες σύνδεσης και επικοινωνίας στο διαδίκτυο. 

Ωστόσο, το Δίκτυο Οπτικών Ινών της Πάτρας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του. 

Συγκεκριμένα, δεν διαθέτει εναλλακτικές οδεύσεις ασφαλείας μεταξύ των κόμβων του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνές βλάβες που απαιτούν αρκετό χρόνο για να αποκατασταθούν. 

Το διάστημα που διαρκούν οι εργασίες αποκατάστασης, οι χρήστες παραμένουν εκτός δικτύου, με αποτέλεσμα να στερούνται σύνδεσης στο διαδίκτυο, αλλά και κάθε άλλη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω του σταθερού τους τηλεφώνου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δίκτυο Οπτικών Ινών της Πάτρας εξυπηρετεί την πλειοψηφία των σχολικών μονάδων και των δημοσίων υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής, όπως για παράδειγμα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία στις 26 Αυγούστου 2021 παρέμεινε χωρίς τηλεπικοινωνιακή κάλυψη εξαιτίας βλάβης του δικτύου. 

Συνεπώς, απαιτείται η άμεση αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών της Πάτρας, προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των ψηφιακών υποδομών και να λάβει τέλος η ταλαιπωρία των κατοίκων της πόλης".

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την άμεση αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Πάτρας και β) πότε αναμένεται η πλήρης αποκατάστασή του;

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com