Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά αναστολή πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος για επιχειρήσεις

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ενέργειας και Ανάπτυξης. 

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ενέργειας και Ανάπτυξη, με την οποία ζητά τη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, με σκοπό την αντιμετώπιση της κατακόρυφης αύξησης του ενεργειακού κόστους. 

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

"Οι επιχειρήσεις της Αχαΐας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, υπέστησαν σοβαρό οικονομικό πλήγμα κατά τη διετή διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. 

Ωστόσο, παρά τη σημαντική οικονομική στήριξη που δόθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. 

Το τελευταίο διάστημα η οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο, λόγω του διαρκώς αυξανόμενου ενεργειακού κόστους. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης, που πραγματοποιήθηκε για το Επιμελητήριο Αχαΐας, το 2020 μόλις το 33% των επιχειρήσεων της Αχαΐας ήταν κερδοφόρες, ενώ το 2019 κερδοφόρες ήταν το 57% των επιχειρήσεων του νομού. 

Συνεπώς, τεκμαίρεται ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα βιωσιμότητας και πιθανώς να μην κατορθώσουν να ανταποκριθούν στην απότομη αύξηση ενεργειακού κόστους. 

Ορισμένα μέτρα που θα μπορούσαν να μετριάσουν τις επιπτώσεις του διαρκώς αυξανόμενου ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων, είναι: 1) η δυνατότητα καταβολής του 50% της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος για τις φορολογικά ενήμερες επιχειρήσεις και 2) η αναστολή πληρωμής του υπόλοιπου ποσού, μέχρι να εξισορροπήσουν οι διεθνείς τιμές (με εξόφληση εντός 24 μηνών, σε ισόποσες δόσεις)”.  

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό: α) την καταβολή του 50% της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος για τις φορολογικά ενήμερες επιχειρήσεις και β) την αναστολή πληρωμής του υπόλοιπου ποσού, μέχρι να εξισορροπήσουν οι διεθνείς τιμές._

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com