Κώστας Μάρκου - Σία Αναγνωστοπούλου: Τραγικά ανεπαρκής ως και επικίνδυνη η πολιτική της ΝΔ στην Παιδεία.

Οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, συναντήθηκαν  το Σάββατο 27.11.2021, με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Πατρών και του Λυκείου Λουσικών κ.κ. Αρβανίτη, Κουνιάκη και Χρυσικοπούλου. Ταυτόχρονα υπήρξε ενημέρωση των βουλευτών από την Ένωση  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων  σχετικά με προβλήματα που αφορούν τα παρακάτω σχολεία 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πατρών, Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρήκοων Πατρών, Ειδικό Δημοτικό Κωφών και Βαρηκόων Πατρών και 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών εκπαίδευσης παιδιών στο φάσμα του Αυτισμού.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε οι εκπρόσωποι των Γονέων ενημέρωσαν  τους  βουλευτές για όλα τα θέματα που απασχολούν τα σχολικά συγκροτήματα          που φοιτούν τα παιδιά τους. Ειδικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα των συγχωνεύσεων τη στιγμή που το 4ο κύμα της πανδημίας είναι σε πλήρη κορύφωση και οι ειδικοί συνιστούν την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού.

Δυστυχώς, η εκπαιδευτική κοινότητα, στην προσπάθεια που καταβάλει για τα παιδαγωγικά και υγειονομικά αυτονόητα, βρίσκει απέναντί της ακόμα και τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης, οι οποίοι, αντί να πιέσουν το Υπουργείο στην κατεύθυνση της λήψης των αναγκαίων μέτρων, δείχνουν ότι αγνοούν την εκπαιδευτική πραγματικότητα και τη νομοθεσία και προσπαθούν να θέσουν τους εκπαιδευτικούς απέναντι στους μαθητές και προβαίνουν σε μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση μαθητών.

Η εμμονική απαξίωση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ και την τραγικά ανεπαρκή ως και επικίνδυνη πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, είναι σταθερή και συνεχής.

Το γεγονός δε ότι στην πολιτική της κυβέρνησης, για πρώτη φορά μάλιστα τόσο έντονα, αντιδρούν συντονισμένα, μαθητές, γονείς και καθηγητές, αποδεικνύει ότι η «κανονικότητα» του επιτελικού κράτους σύντομα θα αποδειχθεί μια δυστοπία για όλους μας.

Έχουν χάσει πια το νόημά τους οι λέξεις. Όλοι γνωρίζουν πλέον ότι η Δημόσια Παιδεία, που με σταθερά νομοθετικά βήματα απαξιώνεται, βρίσκεται σε διωγμό.

 

Οι  Βουλευτές  

Σία Αναγνωστοπούλου & Κώστας Μάρκου  

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com