Κατσανιώτης - Καραγιάννης συμφώνησαν στην άμεση δρομολόγηση 2+1 έργων υποδομής για την Δυτική Αχαΐα

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, είχε χθες ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά την οποία συζητήθηκαν και δρομολογήθηκαν λύσεις σε ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το ζήτημα σύνδεσης και εξυπηρέτησης των τοπικών κοινοτήτων της Δυτικής Αχαΐας σε σχέση με το νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου. Ο Υφυπουργός Υποδομών συμφώνησε με την πρόταση του Υφυπουργού Εξωτερικών για την ταυτόχρονη πραγματοποίηση όλων των έργων προαίρεσης και των συνοδών κατασκευών, τα οποία διασφαλίζουν την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των τοπικών κοινοτήτων και την ανακατασκευή του οδικού δικτύου για την ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.

Επίσης, ο κ. Καραγιάννης ξεκαθάρισε στον κ. Κατσανιώτη ότι το Υπουργείο Υποδομών θα προωθήσει και θα χρηματοδοτήσει την επέκταση του αγωγού ύδρευσης από το φράγμα Πείρου – Παραπείρου και προς τον Δήμο Λαρισσού. Να σημειωθεί πως ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την κατασκευή του αγωγού έως την κάτω Αχαΐα.

Ακόμα, ο κ. Κατσανιώτης έθεσε το ζήτημα της επέκτασης της διώρυγας του Πηνειού για την άρδευση του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υποδομών ενημέρωσε ότι η σχετική μελέτη για το δυναμικό του φράγματος βρίσκεται στο τελικό διαγωνιστικό στάδιο. Τόσο ο κ. Κατσανιώτης όσο και ο κ. Καραγιάννης συμφώνησαν πως η επιστημονική καταγραφή του δυναμικού του φράγματος Πηνειού θα αποδείξει ότι οι υδατικοί πόροι επαρκούν και για την άρδευση του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας και Ηλείας.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε:

«Με τον Υφυπουργό Υποδομών συμφωνήσαμε να προωθήσουμε λύσεις σε ζητήματα που χρονίζουν και αφαιρούν αναπτυξιακές δυνατότητες από την Αχαΐα. Οι πολίτες της Αχαΐας με τιμούν με την ψήφο τους. Έχω χρέος να τους τιμώ και εγώ κάθε μέρα, με κάθε τρόπο. Ως βουλευτής αλλά και εκπρόσωπος της Αχαΐας στην κυβέρνηση  έχω την υποχρέωση  κάνω τα πάντα για να δοθούν λύσεις. Λύσεις που γίνονται πράξη και δεν μένουν εξαγγελίες…»

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com