Κ. ΜΑΡΚΟΥ - Α. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αναφορά για «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ επί της διαδικασίας πλήρωσης τριών (3) θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης του Πανεπιστημίου Πατρών»

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την Επιστολή του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών, στην οποία καταγγέλλεται η ακολουθούμενη από το Πανεπιστήμιο Πατρών διαδικασία πλήρωσης τριών (3) θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης λόγω της ύπαρξης ισχυρών αμφιβολιών για την τήρηση της νομιμότητας στον έλεγχο των δικαιολογητικών και στη μοριοδότηση των κριτηρίων για όλους τους υποψήφιους από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και όργανα του Πανεπιστημίου.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι συγκεκριμένοι υποψήφιοι ωφελήθηκαν σε βάρος άλλων, άλλοι αποκλείστηκαν από τη διαδικασία και άλλοι από τα επόμενα στάδια της διαδικασίας, ενώ, συμμετείχαν στη διαδικασία, προκρινόμενοι μάλιστα και σε υψηλή σειρά κατάταξης, υποψήφιοι οι οποίοι δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής εάν δεν είχαν συνυπολογιστεί γι’ αυτούς διάφορα επίμαχα χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα επομένως με τα όσα εμπεριέχονται στην Επιστολή του  Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών, η διαδικασία που ακολουθήθηκε εγείρει σοβαρά ζητήματα εγκυρότητας και πρέπει να ακυρωθεί.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

                                                                                                
 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς τους κ.κ. Υπουργούς

Παιδείας και Θρησκευμάτων

 Εσωτερικών

 

 

Θέμα: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ επί της διαδικασίας πλήρωσης τριών (3) θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία] Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως αναφορά την Επιστολή του  Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών, στην οποία καταγγέλλεται η ακολουθούμενη από το Πανεπιστήμιο Πατρών διαδικασία πλήρωσης τριών (3) θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης λόγω της ύπαρξης ισχυρών αμφιβολιών για την τήρηση της νομιμότητας στον έλεγχο των δικαιολογητικών και στη μοριοδότηση των κριτηρίων για όλους τους υποψήφιους από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και όργανα του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τα όσα εμπεριέχονται στην Επιστολή του  Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών, η διαδικασία που ακολουθήθηκε εγείρει σοβαρά ζητήματα εγκυρότητας αφού:

α)  «ωφελούνται» σαφώς συγκεκριμένοι υποψήφιοι εις βάρος άλλων,

β) αποκλείονται αναίτια υποψήφιοι από τη διαδικασία, 

γ) αποκλείονται αναίτια υποψήφιοι από τα επόμενα στάδια της διαδικασίας, ενώ,

δ) συμμετέχουν στη διαδικασία, προκρινόμενοι μάλιστα και σε υψηλή σειρά κατάταξης, υποψήφιοι οι οποίοι δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής εάν δεν είχαν συνυπολογιστεί γι’ αυτούς διάφορα επίμαχα χρονικά διαστήματα.

Στη σχετική επιστολή του, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών, απαιτεί να ακυρωθεί η μη νόμιμη αυτή διαδικασία.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της Επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και για την ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 12.05.2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Μάρκου Κώστας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
15 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com