Ιάσονας Φωτήλας: Η ψυχική υγεία στα χέρια των υγειονομικών

Η Αστυνομία στην πρόληψη της εγκληματικότητας, δίπλα στον Πολίτη

Με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή των Ελλήνων έρχεται μια μεγάλη αλλαγή στην αντιμετώπιση του ψυχικά ασθενή από την Ελληνική Πολιτεία. Το απαρχαιωμένο σύστημα ακούσιας υγειονομικής περίθαλψης για τους ψυχικά πάσχοντες καταργείται και η νέα νομοθεσία αναθέτει αποκλειστικά σε εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό, από την πρώτη στιγμή, την διαχείριση και τη διακομιδή των ατόμων που χρειάζεται να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη διαδικασία.

Στην χώρα μας μέχρι σήμερα τη διαδικασία αυτή εκτελούσε η Ελληνική Αστυνομία, το προσωπικό της οποίας ούτε την εκπαίδευση έχει, ούτε την εμπειρία να διαχειριστεί ασθενείς με ψυχικά νοσήματα. Αποτελούσε δε μια διαδικασία που εγκλώβιζε Αστυνομικούς και οχήματα για ώρες σε νοσοκομεία και δομές αποσπώντας τους από τα βασικά τους καθήκοντα, όπως πολλές φορές ανέδειξε και κατήγγειλε η τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αχαΐας αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Οι αναχρονιστικές ρυθμίσεις για την ακούσια ψυχιατρική νοσηλεία αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν από την διαχείριση αυτών των περιστατικών από την Ελληνική Αστυνομία είχαν αναλυθεί διεξοδικά από τους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας κατά την συνάντηση που εξασφάλισε ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας με την Υφυπουργό Υγείας αρμόδιας για τα θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη.

Η αντιμετώπιση πια του ψυχικά πάσχοντα μετά την εισαγωγή την νέας νομοθεσίας από την Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ανατίθεται σε εξειδικευμένους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες με ειδικά διαμορφωμένα και εξοπλισμένα οχήματα, απομπλέκοντας παράλληλα από ακόμα ένα πάρεργο την Ελληνική Αστυνομία και καθιστώντας επιστημονικά υπεύθυνο και αρμόδιο για τον συντονισμό το ΕΚΑΒ.

Ιάσονας Φωτήλας Πάτρα, 04/05/2022

Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com