Χριστίνα Αλεξοπούλου : «Σημαντική βοήθεια σε χιλιάδες δικηγόρους στο ξεκίνημά τους»

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τους νέους δικηγόρους, υλοποιεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης μέσω των υπηρεσιών του ΕΣΠΑ. 2400 νέοι απόφοιτοι νομικών σχολών θα μπορέσουν  ενταχθούν στο πρόγραμμα «πρακτικής άσκησης αποφοίτων Νομικών Σχολών για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου» το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Οι ωφελούμενοι  θα πραγματοποιήσουν επ’ αμοιβή μέσω του προγράμματος, το σύνολο της προβλεπόμενης υποχρεωτικής τους άσκησης διάρκειας 18 μηνών, συμπεριλαμβανομένων και 6 μηνών σε δικηγορικό γραφείο.

Είναι ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει πολύτιμη εμπειρία στους νέους δικηγόρους και παράλληλα θα στελεχώσει για το διάστημα αυτό Εισαγγελίες, Δικαστήρια και δικηγορικά γραφεία.

Ο αιτήσεις για τον πρώτο κύκλο ολοκληρώνονται την Κυριακή 25 Ιουλίου, ενώ είναι πολύ σημαντικό, πως στα κριτήρια επιλογής, περιλαμβάνεται και μοριοδότηση για Άτομα με Αναπηρίες, εξασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ηγεσία του Υπουργείο Δικαιοσύνης για το εξαιρετικό αυτό πρόγραμμα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Αχαΐας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.