Χριστίνα Αλεξοπούλου : Όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε το αύριο της Αχαΐας

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ελβετίας και Βουλευτή Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, επισκέφθηκαν την Πάτρα την Παρασκευή 27 Μαΐου ο Πρέσβης της Ελβετίας κ. Olaf Kjelsen και ο Πρέσβης της Πολωνίας κ. Artur Lompart.

H επίσκεψη εργασίας ξεκίνησε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου οι Πρέσβεις συνοδευόμενοι από την κα Αλεξοπούλου, είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη. Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νέα τουριστική ταυτότητα που προωθεί η Περιφέρεια και τη διασύνδεσή της με την ιστορία, τον πολιτισμό και την αγροδιατροφή της Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια οι πρέσβεις επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου ενημερώθηκαν από τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Χρήστο Μπούρα, για τη δυνατότητα ανάπτυξης δράσεων και πρωτοβουλιών, καθώς και τη δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και των τριών χωρών. Παρόντες ήταν οι Αντιπρυτάνεις κ. Διονύσιος Μαντζαβίνος και κ. Παναγιώτης Δημόπουλος.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε με τη συνάντηση εργασίας για την ανάδειξη και την εξωστρέφεια της Αχαΐας με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, του Επιμελητηρίου Αχαΐας και των παραγωγικών φορέων. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη εμπορικών, επενδυτικών και μορφωτικών σχέσεων καθώς και η συνεργασία τοπικών επιχειρήσεων με αντίστοιχες της Ελβετίας και της Πολωνίας. 

Η κα Αλεξοπούλου στην εισαγωγική της ομιλία τόνισε ότι η προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αχαΐας αποτελούν κίνητρο επιδίωξης που θα φέρουν ανάπτυξη και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας. Για το λόγο αυτό, η παρουσία των δύο διπλωματικών αποστολών της Ελβετίας και της Πολωνίας θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική.

«Η Αχαΐα έχει όλες τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό κόμβο, στην επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας στην μετά COVID εποχή και να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο των επενδυτικών κεφαλαίων.» ανέφερε η Βουλευτής Αχαΐας.   

Η κα Αλεξοπούλου τόνισε στη συνέχεια ότι θα πρέπει να μετατρέψουμε τα μαθήματα της κρίσης, σε ευκαιρία ανάπτυξης για την Αχαΐα και ότι όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε το αύριο του τόπου μας.

Έκλεισε την ομιλία της ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη και τον Πρόεδρο του Επιμελητήριο Αχαϊας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα που πίστεψαν στην πρωτοβουλία αυτή και συνέβαλαν στη διοργάνωση της συνάντησης εργασίας και στη φιλοξενία των υψηλών προσκεκλημένων. Επίσης ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χρήστο Μπούρα, που ως υπέρμαχος της επιστημονικής εξωστρέφειας, υποδέχθηκε τους πρέσβεις.

Στην συνέχεια έλαβαν το λόγο ο Περιφερειάρχης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καθώς και οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των φορέων. Κοινώς σημείο όλων ήταν η άμεση ανάγκη εξωστρέφειας της Αχαΐας και ότι θα πρέπει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να επαναληφθούν.

Στις τοποθετήσεις τους οι δύο πρέσβεις εξήραν τις δυνατότητες της Αχαΐας και αναφέρθηκαν στην πεποίθησή τους ότι οι επισκέψεις και συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς μπορούν να είναι η κινητήριος δύναμη για την στενότερη εμπορική και επιστημονική σχέση των τριών χωρών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι πρέσβεις επισκέφτηκαν τον περικαλλή και μεγαλοπρεπέστατο ναό του Αγίου Ανδρέα συνοδευόμενοι από την κα Χριστίνα Αλεξοπούλου. Στην είσοδο του ναού τους υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να τους ξεναγήσει ο ίδιος στο εσωτερικό καθώς και στον παλαιό ναό. Ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε μία εξαιρετική ξενάγηση. Αναφέρθηκε διεξοδικά στον καλλιτεχνικό διάκοσμο των δύο ναών και ειδικά στα ψηφιδωτά και μωσαϊκά. Μίλησε προς τους πρέσβεις για το καύχημα των Πατρινών, τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα και την ιστορική του επιστροφή από την Μασσαλία στην πόλη που μαρτύρησε ο Απόστολος. Οι πρέσβεις με ιδιαίτερο σεβασμό και ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ξενάγηση του Σεβασμιωτάτου και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το μεγαλείο και την ωραιότητα του ναού.

Σήμερα οι δύο πρέσβεις μαζί με την κα Αλεξοπούλου, θα επισκεφθούν το Δήμο Αιγιαλείας και συγκεκριμένα τη Ζαρούχλα και το πανέμορφο δάσος του Χελμού.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com