Χριστίνα Αλεξοπούλου: Η Ελλάδα έχει πλέον αλλάξει και αυτό οφείλεται σε όλους τους πολίτες.

Με αφορμή την έξοδο της χώρας μας από το καθεστώς της της ενισχυμένης εποπτείας, η βουλευτής ΝΔ Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Από σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται εκτός του καθεστώτος της ενισχυμένης εποπτείας και τελειώνει ουσιαστικά μία δύσκολη και επίπονη πορεία του ελληνικού λαού, που ξεκίνησε τον Μάιο του 2010 με την είσοδο της χώρας στα μνημόνια.

Η χώρα μας θα μπορεί πλέον να χαράσσει την δική της πολιτική χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στα χρόνια της αλόγιστης σπατάλης και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε την τελευταία 3ετία με μεθοδικότητα και στοχευμένες μεταρρυθμίσεις, να αποπληρώσει το σύνολο του δανείου από το ΔΝΤ νωρίτερα, ύψους 8 δισ. ευρώ, να βγάλει τη χώρα από τα capital controls τον Σεπτέμβριο του 2019 οριστικά και να επιτύχει 11 αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Η έξοδος της Ελλάδος από την εποπτεία έχει και πρακτική αξία, αφού γίνεται ακόμα πιο ελκυστικός προορισμός επενδύσεων, οι οποίες σημαίνουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίες για όλους. Σημειωτέων ότι η ανεργία σήμερα έχει υποχωρήσει στο 12,5 %, φτάνοντας στα επίπεδα του 2010.

Η Ελλάδα έχει πλέον αλλάξει και αυτό οφείλεται σε όλους τους πολίτες. Αν και βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη, η χώρα είναι πλέον δυνατή να αντέξει τους εισαγόμενους λόγω της ενεργειακής κρίσης κλυδωνισμούς. Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση θα συνεχίσουν να είναι δίπλα στους πολίτες και να τους στηρίζουν. Το αύριο της Ελλάδας ήρθε και είναι πιο φωτεινό για όλους και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για αυτά που πετύχαμε αυτά τα χρόνια.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com