Χρ. Αλεξοπούλου: Οι ανάγκες για φυσικοθεραπεία μέσα στην πανδημία.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με αφορμή  την αύξηση της ετήσιας δαπάνης της φυσικοθεραπείας εξαιτίας των ιδιαιτέρων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η Βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν την δυνατότητα, πάντα μέσα στα περιθώρια των δημόσιων οικονομικών, αφενός την ενίσχυση του κωδικού της δαπάνης για τη συγκεκριμένη υπηρεσία και αφετέρου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι ανάγκες covid και post covid ασθενών να καταχωριστούν ως διακριτή δαπάνη, η οποία δεν θα επιβαρύνει τον συνολικό επιτρεπόμενο προϋπολογισμό.

Με δεδομένο ότι ο ορίζοντας λήξης της πανδημίας, παρ’ όλες τις εντατικές και συντονισμένες προσπάθειές μας παραμένει απροσδιόριστος, οι παραπάνω ενέργειες θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τον κλάδο των φυσικοθεραπευτών, οι οποίοι εντέλει εκτελούν υπηρεσίες με βάση τη συνταγογράφηση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης στην τελική διαμόρφωση της δαπάνης, υπογράμμισε η κα Αλεξοπούλου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com