Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή στη Βουλή για τη λήψη μέτρων στήριξης της εστίασης

Ζητά τη μείωση του ΦΠΑ και την αναστολή πληρωμών προς τις τράπεζες

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης και της αναψυχής.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Οι συνέπειες της πανδημίας δημιούργησαν σειρά προβλημάτων στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εστίασης και της αναψυχής, ενώ αναμένεται να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις το επόμενο διάστημα. 

Έχει ήδη προηγηθεί μια δύσκολη περίοδος δύο μηνών, ενώ τα νέα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού και τη προστασία της δημόσιας υγείας, αναπόφευκτα θα επηρεάσουν τη λειτουργία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. 

Ένα μέτρο που μπορεί να ανακουφίσει τις παραπάνω επιχειρήσεις  είναι η μείωση του ΦΠΑ στο 6% για φαγητά και ροφήματα και στο 13% για τα αλκοολούχα ποτά. 

Η μείωση του ΦΠΑ δεν θα επηρεάσει τα δημόσια έσοδα, ιδιαίτερα αν το παραπάνω μέτρο συνδυαστεί με την αύξηση των ελέγχων με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής, γεγονός που θα στηρίξει περαιτέρω την υγιή επιχειρηματικότητα στην εστίαση και την αναψυχή. 

Τέλος, σύμφωνα με τα αιτήματα του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής του νομού Αχαΐας, συμπληρωματικά θα βοηθούσαν και τα ακόλουθα: 

α) Η λύση στο θέμα των ενοικίων για τις κλειστές και τις πληττόμενες επιχειρήσεις και το πάγωμα των εξώσεων για δώδεκα μήνες. 

β) Η αναστολή κάθε οικονομικής υποχρέωσης προς τις τράπεζες και ο καταμερισμός τους σε πολλές δόσεις στο μέλλον, χωρίς πρόσθετα επιτόκια. 

γ) Η διατήρηση των θέσεων εργασίας και των μισθών του προσωπικού με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών.

δ) Η μεταφορά των δόσεων των ρυθμίσεων στο τέλος της κάθε περιόδου, που η εκάστοτε ρύθμιση ορίζει".

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Οικονομικών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης και της αναψυχής και β) ποιο το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους; 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com