Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ

Ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών τη θέσπιση κινήτρου αποδοτικότητας.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με την οποία ζητά τη θέσπιση κινήτρου αποδοτικότητας για τους υπαλλήλους των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). 

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Οι υπάλληλοι των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) είναι από τους λιγότερο αμειβόμενους υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου τομέα. 

Το γεγονός αυτό, έχει οδηγήσει πολλούς από τους εργαζομένους των ΚΕΠ σε οικειοθελή αποχώρηση από την υπηρεσία, ενώ παράλληλα αρκετοί συνάδελφοι τους επιλέγουν τη μετακίνηση τους μέσω της κινητικότητας. 

Η χορήγηση επιδόματος γκισέ αποτελεί διαχρονικό αίτημα των υπαλλήλων των ΚΕΠ, που παραμένει ανικανοποίητο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κίνητρα παραμονής στην υπηρεσία. 

Συνεπώς, είναι απαραίτητο να θεσπιστούν ουσιαστικά κίνητρα παραγωγικότητας των υπηρετούντων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, όπως η μηνιαία χορήγηση χρηματικού ποσού, κατόπιν αξιολόγησης της αποδοτικότητάς τους, της προσαρμογής τους στις σύγχρονες απαιτήσεις των ψηφιακών τεχνολογιών και της αποτελεσματικής και άμεσης εξυπηρέτησης των πολιτών".

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Εσωτερικών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη θέσπιση κινήτρων αποδοτικότητας για τους εργαζομένους στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και β) πότε αναμένεται η εφαρμογή τους._

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 16 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com