Eρώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της ΕΒΟ Αιγίου

Έχει ζητήσει και την επαναπρόσληψη των 36 συμβασιούχων της ΕΒΟ Αιγίου

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, για την ενίσχυση της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και τον εκσυγχρονισμό της ΕΒΟ Αιγίου.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Η Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΒΟ) που εδρεύει στο Αίγιο, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αμυντική θωράκιση της χώρας και προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη της Αχαΐας και ειδικότερα της Αιγιάλειας. 

Για την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας του εργοστασίου είναι απαραίτητα: α) η ενεργειακή αναβάθμιση, β) η συντήρηση των εγκαταστάσεων και γ) η κτιριακή επέκταση. 

Όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Αίγιο, με συνέπεια να καθίσταται αβέβαιο το μέλλον της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα εξαγγέλθηκαν παραγγελίες ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ για τα προσεχή πέντε έτη, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί η παραγωγή του νέου εθνικού τυφεκίου. 

Συνεπώς, με βάση το εθνικό συμφέρον, είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση του εργοστασίου της ΕΒΟ Αιγίου, καθώς και η στήριξη της παραγωγικής του διαδικασίας με νέες παραγγελίες".

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτάει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την ενεργειακή αναβάθμιση, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και την κτιριακή επέκταση του εργοστασιακού της ΕΒΟ Αιγίου και β) τη στήριξη της παραγωγικής του διαδικασίας με νέες παραγγελίες;

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
12 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com