Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας

Ζητά από τον Θάνο Πλεύρη την αναβάθμιση και τη βελτίωση των υποδομών.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητάει την αναβάθμιση και τη βελτίωση των υποδομών του Καραμανδάνειου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών. 

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Το Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών προσφέρει πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες και καλύπτει τις ανάγκες ενός μεγάλου γεωγραφικού και πληθυσμιακού συγκροτήματος, εξαιτίας κυρίως του υπερβάλλοντος επαγγελματικού ζήλου που επιδεικνύει το ιατρικό και νοσηλευτικό του προσωπικό. 

Όμως, η κτιριακή του κατάσταση είναι ιδιαίτερα προβληματική, αφού οι βασικές του υποδομές έχουν υποστεί φθορά και σε αρκετές περιπτώσεις ελλοχεύουν κινδύνους για τους εργαζόμενους, τα νοσηλευόμενη παιδιά, αλλά και τους συνοδούς τους. 

Σύμφωνα με πρόσφατες επώνυμες καταγγελίες πολιτών, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στους θαλάμους νοσηλείας έχουν υποστεί εμφανή φθορά, με συνέπεια να υπάρχει  μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. 

Επιπλέον, μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υγειονομικά υλικά, για τη στοιχειώδη διατήρηση ατομικής υγιεινής. 

Επίσης, απαραίτητη είναι η προμήθεια ενός επιπρόσθετου ακτινολογικού μηχανήματος, η δημιουργία σύγχρονου ακοολογικού ιατρείου και ανεξάρτητου χώρου για τις εφημερίες των ιατρών, η διαμόρφωση των εισόδων των θαλάμων (σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μεταφερόμενου ιατρικού εξοπλισμού), καθώς και η εγκατάσταση νέων παροχών οξυγόνου. 

Σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη του αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού υπάρχουν και στο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου. 

Συνεπώς, η ανεπάρκεια των υπαρχόντων υποδομών αναδεικνύει την ανάγκη για άμεση αναβάθμισή τους, σε συνδυασμό με την παράλληλη δημιουργία ενός νέου, ευρύχωρου και σύγχρονου παιδιατρικού νοσοκομείου που θα καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας".

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών του Καραμανδανείου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών και β) τη δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου παιδιατρικού νοσοκομείου στην Αχαΐα._

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com