Ερώτηση Μάρκου Αναγνωστοπούλου για τον αποκλεισμό παραγωγών από τις αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές

Ερώτηση με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου με θέμα «Αποκλεισμός παραγωγών από τις αποζημιώσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές του ‘21 στην Ζήρια Αιγιάλειας και την Αχαΐα», κατέθεσαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης .

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές και ο φόβος για το τι θα συμβεί φέτος το καλοκαίρι είναι έκδηλος. Θα περίμενε κανείς πως μετά τις τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης και του κράτους για την καταστροφή λόγω των αλλεπάλληλων πυρκαγιών του καλοκαιριού του 2021 σε όλη τη χώρα, η Πολιτεία θα στεκόταν στο ύψος της ως προς τις αποζημιώσεις των πληγέντων.

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, που υποσχόταν αποζημιώσεις από τον Σεπτέμβριο του 2021, τελικά τις έδωσε τον Φεβρουάριο, χωρίς να γίνει αυτοψία από κανέναν φορέα πριν την καταβολή των αποζημιώσεων. Όμως αυτές οι αποζημιώσεις δεν καλύπτουν όλα τα πληγέντα ελαιόδεντρα και αφορούν μόνο αυτούς που έχουν ασφαλιστεί στον ΕΛ.Γ.Α. και ταυτόχρονα είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Μόνο αυτοί αποζημιώθηκαν. Όσοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (π.χ. συνταξιούχοι, ετεροεπαγγελματίες κ.ά.) δεν πήραν τίποτε.Οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά και οι ανασφάλιστοι παραγωγοί μένουν «επί ξύλου κρεμάμενοι».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ερώτησή τους επισημαίνουν ότι δεν έγινε αυτοψία στις περιουσίες και η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν οι καταγραφές στη Ζήρια και ζητούν να μάθουν τα κριτήρια με τα οποία έγινε η καταβολή των αποζημιώσεων. Επίσης ζητούν την αποζημίωση όλων εκείνων των παραγωγών που έμειναν εκτός της διαδικασίας.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com