Ανδρέας Κατσανιώτης : Πρόταση για τη δημιουργία Παγκόσμιου Δικτύου Ελλήνων Αυτοδιοικητικών

Την δημιουργία Παγκόσμιου Δικτύου Ελλήνων Αυτοδιοικητικών που έχουν εκλεγεί σε πόλεις του εξωτερικού πρότεινε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης.

Με παρέμβασή του σε εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 , ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως «ωρίμασε πλέον ο χρόνος για τη δημιουργία και του Παγκόσμιου Δικτύου Ελλήνων Αιρετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαι βέβαιος ότι δεν χρειάζεται να τονίσω την τεράστια αξία ενός Παγκόσμιου Δικτύου για την προώθηση των εθνικών μας θέσεων σε αυτοδιοικητικό επίπεδο».

Αφορμή για την πρόταση του Υφυπουργού αποτελεί το εξαιρετικό έργο που παράγει  το ευρωπαϊκό δίκτυο, τις δύο τελευταίες δεκαετίες, για την ενίσχυση των σχέσεων των Ελλήνων ομογενών με την πατρίδα αλλά και για την προβολή των εθνικών μας θεμάτων.

Όπως εξήγησε αποτελεί κορυφαίο συλλογικό στόχο η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ ελληνικών Δήμων με Δήμους άλλων χωρών σε κάθε γωνιά της Γης, όπου ζουν και προοδεύουν κοινότητες συμπατριωτών μας τονίζοντας πως «ο Ελληνισμός μένει Οικουμενικός ακριβώς γιατί διατηρεί ακατάλυτους τους δεσμούς του με την εθνική εστία.

Ο κ. Κατσανιώτης επισήμανε πως «η ενεργή στα κοινά Ομογένεια αποτελεί μία διαχρονική ισχύ του Ελληνισμού. Οι Έλληνες, όπου κι αν έχουν βρεθεί, αναπτύσσουν γρήγορα σχέσεις με τον νέο τόπο, δραστηριοποιούνται δυναμικά στην τοπική οικονομία, στα γράμματα, στις τέχνες, και ασχολούνται επιτυχώς με τα κοινά» ενώ απευθυνόμενος στα μέλη του ευρωπαϊκού Δικτύου τόνισε πως «με την ενεργή συμμετοχή σας στα κοινά διακονείτε όχι μόνο την Ομογένεια αλλά και τις κοινωνίες των χωρών στις οποίες ζείτε. Οι κοινωνίες αυτές σας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους αναγνωρίζοντας την προσφορά, το έργο και την προσωπικότητά σας. Είμαστε ευγνώμονες για το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε ως προς την πορεία των εθνικών μας θεμάτων, για τις προσπάθειες που καταβάλλετε υπέρ της αναβάθμισης του ρόλου της Πατρίδας μας στις χώρες εκλογής σας και για τις πρωτοβουλίες σας υπέρ της προβολής του ελληνικού πολιτισμού και της προώθησης του φιλελληνισμού.

Η ισχύς και η δυναμική του δικού σας παραδείγματος, ενός παραδείγματος που ενσαρκώνει την προσπάθεια, την προκοπή και την καταξίωση του Έλληνα στο εξωτερικό, αποτελεί ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για την Ελληνική Πολιτεία. Κι ακριβώς επειδή εσείς κατανοείτε σε βάθος τις ανάγκες και τα συμφέροντα του Ελληνισμού, ιδίως στους απαιτητικούς καιρούς που διανύουμε, επιθυμούμε και προσβλέπουμε στη βοήθεια και στη στήριξή σας».

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com