Αναφορά βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς την Υπουργό Πολιτισμού για την Σπιναλόγκα

Με πρωτοβουλία της τομεάρχη πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου, 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέσαμε κοινοβουλευτική αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Κρήτης, κ. Αντώνη Εμμ. Ζερβού προς την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, με θέμα:« Σπιναλόγκα: Δεν είναι ένα από τα πολλά ενετικά φρούρια-Είναι μνημείο μνήμης – αποτροπής ολοκληρωτικών πολιτικών!»..

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, το ΥΠ.ΠΟ αλλάζει πολιτική στο θέμα του τρόπου ένταξης της Σπιναλόγκας στον Κατάλογο Προστατευομένων Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς .Η εγγραφή της Σπιναλόγκας πλέον δεν θα είναι αυτοτελής , αλλά θα γίνει με σειριακή εγγραφή , ως ενετικό φρούριο,  βάζοντας έτσι στο περιθώριο την κύρια σημασία της, ως «μνημείο ανθρώπινου πόνου και εγκλεισμού των Χανσενικών».

Για την αλλαγή αυτής της πολιτικής η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη ρίχνει για ακόμα μία φορά ανυπόστατες ευθύνες στους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, όταν η κατεύθυνση που δόθηκε εξ αρχής (2009) – και όχι από το 2015 και μετά – ήταν για υποβολή της υποψηφιότητας της Σπιναλόγκας ως αυτοτελούς μνημείου και όχι στο πλαίσιο μιας σειριακής εγγραφής. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως οι οδηγίες προς τις ομάδες εργασίας από το ΥΠ.ΠΟ δεν αλλάζουν κάθε φορά, σύμφωνα με τις βουλές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Στην επιστολή του Δημάρχου παρατίθενται όλα τα στοιχεία, καθώς και η χρονολογική εξέλιξη του θέματος.

Ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιμένουμε τις απαντήσεις και τις ενέργειες του υπουργείου σε σχέση με την συγκεκριμένη αναφορά.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 15 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com