Αλεξοπούλου: Λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία της Αχαΐας

Την ανάγκη της  συνέχισης της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Λυκείων στην Αχαΐα, που δεν εγκρίθηκαν για τη φετινή χρονιά, επεσήμανε σε επικοινωνία της, με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή και τον Γ. Γραμματέα Α/Βάθμιας, Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κο Αλέξανδρο Κόπτση, η  Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η Βουλευτής αναφέρθηκε στην αναστολή  της λειτουργίας αυτών των τμημάτων  σε  περιφερειακές σχολικές μονάδες  στο Νομό και ανέλυσε τις επιπτώσεις στην κοινότητα και στους  ίδιους  τους μαθητές.

 Η ανάγκη του ανασχεδιασμού του χάρτη των σχολικών μονάδων που επιχειρεί το Υπουργείο είναι σίγουρα επιβεβλημένη και εναρμονισμένη με τις ανάγκες τις κοινωνίας, ωστόσο η χρονική στιγμή και οι ιδιαίτερες συνθήκες που η πανδημία έχει δημιουργήσει, θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν κάποιες παρεκκλίσεις στον αρχικό σχεδιασμό, σε συγκεκριμένες περιοχές τόνισε η  Βουλευτής.

Η ηγεσία του Υπουργείου διαβεβαίωσε την Βουλευτή  ότι τα αιτήματα για την λειτουργία ολιγομελών τμημάτων επανεξετάζονται με την δέουσα προσοχή. 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com