Αλεξοπούλου: Η Ελλάδα μας σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ!

Η κύρωση της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας στην άμυνα και την ασφάλεια με την Γαλλική Δημοκρατία είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα. Με αφετηρία τους ιστορικούς μας δεσμούς με τη Γαλλία και με δεδομένη τη μεγάλη αστάθεια και ρευστότητα που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο στην εξωτερική πολιτική, προχωρήσαμε στην σύναψη μιας συμφωνίας η οποία προβλέπει τη συστηματοποίηση συνεργασίας και επαφών, αλλά και τη δέσμευση των πλευρών για παροχή βοήθειας και συνδρομής με όλα τα κατάλληλα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ένοπλης βίας. Με αυτή συμπληρώνουμε τις ήδη υπάρχουσες αμυντικές συμφωνίες που έχει η χώρα με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και προασπίζουμε τα στρατηγικά συμφέροντα της Ε.Ε στη Μεσόγειο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Συμφωνία αυτή είναι η δεύτερη στην ιστορία της χώρας μεταπολεμικά. Και τις δυο τις έχει συνάψει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η πρώτη ήταν με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Συμβολικά την κυρώσαμε 200 χρόνια από την Επανάσταση του 2021 και 40 χρόνια από την ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ.

Μέσα από αυτήν εμβαθύνουμε την κοινή αμυντική πολιτική της Ε.Ε. και αναβαθμίζουμε γεωπολιτικά τη θέση της χώρας, με πολλαπλά οφέλη για την εξωτερική μας πολιτική. Ταυτόχρονα εκσυγχρονίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και ειδικά το Πολεμικό Ναυτικό με τρεις φρεγάτες Belharra, νέας γενιάς. Για τεσσεράμισι χρόνια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολήθηκε με την κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τώρα αγοράζουμε τα καλύτερα πλοία, στην καλύτερη τιμή, με τον γρηγορότερο χρόνο παράδοσης. Οι όροι αυτοί υπήρξαν το προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης, η οποία και απέδωσε καρπούς εξασφαλίζοντας την υπεροχή και την επάρκεια του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Η αμηχανία και ο προβληματισμός που έχει δημιουργηθεί στη Τουρκία με την σύναψη αυτής της συμφωνίας, δεν ήταν το κίνητρο της κύρωσής της. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει τον δικό της εθνικό σχεδιασμό και στοχεύει μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας να προασπίσει την ακεραιότητα της χώρας με την συνδρομή μίας ισχυρής Ευρωπαϊκής δύναμης όπως είναι η Γαλλία.

Με την ψήφο μας αναμετρηθήκαμε με το μέλλον και την ιστορία. 191 Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπογράψαμε για την πατρίδα και τα παιδιά μας. Είναι ύψιστη η τιμή και μέγιστη η ευθύνη για όλους μας να υλοποιήσουμε την αναβάθμιση της χώρας που αυτή η συμφωνία φέρνει, για να μπορούμε κάποτε να διηγηθούμε τη συμμετοχή μας σ΄ αυτή την μείζονα απόφαση.

Με την ίδια πρόκληση ήρθαν αντιμέτωπα και τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να υπερβούν την στείρα λογική τους και να ανταποκριθούν απέναντι στο πατριωτικό τους καθήκον και στις ευθύνες τους για το μέλλον. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και γι’ αυτό θα τους κρίνει η ιστορία.

Εμείς όμως θα συνεχίσουμε με σύνεση, συνέπεια και αποφασιστικότητα την διπλωματική μας πολιτική, που με αυτή τη συμφωνία, κατάφερε να φέρει την καλύτερη στρατιωτική και αμυντική λύση για τη χώρα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Αχαΐας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com