Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την ορθή αντιμετώπιση κρουσμάτων φυματίωσης

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, σύσκεψη σχετικά με την αντιμετώπιση κρούσματος φυματίωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον τρόπο διαχείρισης και ορθής αντιμετώπισης από τους γιατρούς της Δημόσιας Υγείας και τους νοσηλευτές.

Στη σύσκεψη περιγράφηκε από τους εκπροσώπους του ΕΟΔΥ ο τρόπος αντιμετώπισης κρουσμάτων φυματίωσης, είτε προέρχονται από κατοίκους της περιοχής μας, είτε από μετανάστες που άμεσα αφορούν προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στη Δημόσια Υγεία.

Στη σύσκεψη παρέστησαν, ο Ζεράρ ντε Βρις, εθνικός συντονιστής στον έλεγχο της φυματίωση στην Ολλανδία, ως εμπειρογνώμων στο θέμα της νόσου, και από τον ΕΟΔΥ η Ξανθή Δεδούκου, παιδίατρος- λοιμωξιολόγος και η Μαρίνα Αμερταλή, γιατρός ειδικευόμενη παθολόγος. Από την πλευρά της Περιφέρειας παρέστησαν η Γενική Δ/ντρια Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΔΕ, Γεωργία Πλώτα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ, Θεόδωρος Λάμπος και οι γιατροί της ΠΔΕ, Νικόλαος Μπαραμπάτης προϊστάμενος Τμήματος Υπηρεσιών και Επαγγελμάτων Υγείας και Δημήτριος Δανίκας, προϊστάμενος Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής.

«Είμαστε σε μια εποχή που επιδημιολογικά παρατηρείται το φαινόμενο να επανέρχονται λοιμώδη νοσήματα που για δεκαετίες τα είχαμε ξεχάσει» ανέφερε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: «Με χαρά υποδεχτήκαμε τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ για την φυματίωση, κ. Ζεράρ ντε Βρις. Μαζί με στενούς συνεργάτες του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ κ. Παναγιωτακόπουλου και τους συνεργάτες μας στην Δημόσια Υγεία, υπήρξε αναλυτική περιγραφή για τον τρόπο διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων φυματίωσης στην περιοχή μας. Αποστολή μας είναι να προασπίσουμε τη Δημόσια Υγεία και η παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μας ενθαρρύνουν να βελτιώσουμε και να υλοποιήσουμε προγράμματα θωράκισης της περιφέρειάς μας από τα αναδυόμενα λοιμώδη νοσήματα».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com