Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια σχεδόν το σύνολο των διαγωνιστικών διαδικασιών για τη μεταφορά μαθητών!

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την έγκαιρη και απρόσκοπτη μεταφορά 14.702 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλων των τύπων δημοσίων σχολείων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες δρομολόγησαν έγκαιρα τις απαιτούμενες διαδικασίες και με βάση την πρώτη καταγραφή αναγκών των σχολείων διαμόρφωσαν ήδη τα δρομολόγια για την επόμενη σχολική χρονιά 2022-23, προϋπολογισμού περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς μαθητών εξυπηρετεί 14.702 μαθητές στη Δυτική Ελλάδα, με 3.272 δρομολόγια λεωφορείων και μισθωμένων ταξί. Από το σύνολο των δρομολογίων, για τα 86 ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί, καθώς ο πρώτος κηρύχτηκε άγονος.

«Μέλημα μας είναι ο έγκαιρος σχεδιασμός των δρομολογίων και η ολοκλήρωση των διαδικασιών προκειμένου το έργο της μεταφοράς των μαθητών να ξεκινήσει απρόσκοπτα από την πρώτη κιόλας ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Για πρώτη φορά καταφέραμε όλες οι απαραίτητες ενέργειες να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο. Η εμπειρία του των υπηρεσιακό μας παραγόντων και η συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων είναι παράγοντες που συνέβαλαν σημαντικά στην επιτάχυνση των διαδικασιών. Η βούληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Περιφερειάρχη για τη διασφάλιση της έγκαιρης μεταφοράς των μαθητών είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε και το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσομε οποιαδήποτε νέα ανάγκη προκύψει» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου – Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ΠΔΕ Ανδρέας Φίλιας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 18 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com