Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης

Τις πυρόπληκτες κοινότητες Πεύκων (Βύλιζα) και Καυκανιά επισκέφθηκε την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος μαζί με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο συνόδευσαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της στην ΠΕ Ηλείας.

Αρχικά ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό Χώρο και στη συνέχεια μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές. Κατά τις επισκέψεις τους συνομίλησαν με κατοίκους για τις συνέπειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις δυσκολίες που βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

Στη συνέχεια, στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με φορείς και πληγέντες, στη διάρκεια της οποίας ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν ήδη αναληφθεί και επανέλαβε την ανάγκη για άμεσες και αποτελεσματικές αποφάσεις με στόχο την ανακούφιση των πυρόπληκτων περιοχών, στήριξης των τοπικών οικονομιών και του αγροτικού πληθυσμού, αλλά και έγκαιρης προετοιμασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Επεσήμανε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν με ταχείς διαδικασίες αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, τεχνικές παρεμβάσεις που συνεπάγονται την ανάγκη περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης των Περιφερειών.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Φαρμάκης, ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία και τη στήριξή της και κατέληξε:

«Είμαστε όλοι μαζί, αποφασισμένοι να μετατρέψουμε την τραγωδία σε ευκαιρία για ένα νέο και καλύτερο μέλλον. Καμία φωτιά δεν μπορεί να κάψει την αγάπη όλων για τον τόπο μας. Με αγάπη και με ενότητα θα τον ξανακάνουμε τον τόπο μας όπως πριν και ακόμα καλύτερο».


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com