Ηχηρές παρεμβάσεις του Αντιπεριφερειάρχη, Φ. Ζαΐμη στο διήμερο Αθλητικό Συνέδριο στην Πάτρα

Ένα σημαντικό βήμα διαλόγου μεταξύ Πολιτείας, Αυτοδιοίκησης και Αθλητικής Κοινότητας έγινε κατά τη διάρκεια του διήμερου αθλητικού συνεδρίου και της τριήμερης αθλητικής έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα (Εθνικό Γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος») από τις 8 έως τις 10 Απριλίου 2022, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης συμμετείχε ως ομιλητής στην Ενότητα με θέμα «Αθλητισμός Υποδομές, Πολιτισμός, Ολυμπισμός και ανέπτυξε το σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σχετικά με τα αθλητικά έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων και δρομολογούνται από την ΠΔΕ, στο κομμάτι των υποδομών συνολικού ύψους 12 εκ ευρώ περίπου. Επίσης, μετέφερε συγκεκριμένες προτάσεις για την προώθηση του αεραθλητισμού με επίκεντρο το αεροδρόμιο του Επιταλίου.

Ο κ. Ζαΐμης τόνισε αναφορικά με τα γήπεδα ότι πρόκειται για πολλά μικρά έργα αλλά υψίστης σημασίας για την τοπική κοινωνία λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν αρκετά γήπεδα, όμως απαιτείται να προχωρήσουν οι εργασίες και σε άλλα έργα, όπως στο γήπεδο της Παναχαϊκής όπου έχουμε μια καλή συνεργασία με την ερασιτεχνική και δρομολογείται η μελέτη ανάπλασης του γηπέδου. Είμαστε κοντά με τις ομάδες, τους συλλόγους και γενικότερα τον αθλητισμό κόσμο για να καταγράφουμε τις ανάγκες και να προχωρούν οι μελέτες ώστε να προχωρούν ώριμα έργα».

Ακόμα, ο κ. Ζαΐμης επισήμανε στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη τη σημασία να αλλάξει η νομοθεσία που διέπει το δίκτυο αεροδρομίων για να μπορέσει η Δυτική Ελλάδα να «εκμεταλλευτεί» τον αεροτουρισμό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com