Η Περιφέρεια στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Πανεπιστημίου Πατρών για τον εθελοντισμό

Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ο Εθελοντισμός από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην Κοινωνία για Αλληλεγγύη, Ευημερία & Αειφορία» που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που εκπροσωπήθηκε από τους Χαράλαμπο Μπονάνο, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας και Τάκη Παπαδόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Μπονάνος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένας κατ΄ εξοχήν χώρος όπου ο εθελοντισμός μπορεί και πρέπει ν΄ αναπτυχθεί σε πολλά επίπεδα όπως η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, η αιμοδοσία και η δωρεά οργάνων, η φροντίδα ευάλωτων ατόμων κλπ.«Σε μία κοινωνία που το ατομικό συμφέρον επικρατεί έναντι του συλλογικού και το προσωπικό όφελος κυριαρχεί έναντι του κοινωνικού, ο εθελοντισμός έρχεται να δώσει νόημα και περιεχόμενο στις ανθρώπινες αξίες όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει την προσπάθειά της ενώνοντας δυνάμεις με επιστημονικούς φορείς όπως το Πανεπιστήμιο, για να στηρίξει τον εθελοντικό κίνημα, αποδεικνύοντας στην πράξη και όχι στην ρητορική την κοινωνική αλληλεγγύη» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα οφέλη του εθελοντισμού για την κοινωνία, αλλά και τους ίδιους τους εθελοντές, επισημαίνοντας ότι τα ιδεώδη του εθελοντισμού είναι τα στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, τη συνεργασία, την ομαδικότητα. «Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η Greenpeace, ο Ερυθρός Σταυρός, το Χαμόγελο του Παιδιού, το Άλμα Ζωής, είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα οργανώσεων που βασίζονται στον εθελοντισμό. Με τον τρόπο αυτό προσφέρουν ουσιαστική και καταλυτική παρέμβαση στους τομείς που δραστηριοποιούνται.Συνεπώς, με τον εθελοντισμό γινόμαστε καλύτεροι. Εν τέλει, ο εθελοντισμός δεν μπορεί να είναι το άλλοθι, αλλά η πραγματικότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com