Αυτοψία Φαρμάκη στα εργοτάξια της νέας Πατρών - Πύργου

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών στο νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, που συμμετείχε σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 στη ξενάγηση στα εργοτάξια του έργου, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Ολυμπίας Οδού», Δρ. Παναγιώτη Παπανικόλα και στελέχη της αναδόχου κοινοπραξίας.

Ο κ. Φαρμάκης στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε σε ένα έργο που η τοπική κοινωνία το περίμενε για πολλές δεκαετίες, το οποίο μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπανικόλας, βρίσκεται μπροστά από το συμβατικό χρονοδιάγραμμα. «Δεν ακούμε συχνά κάτι τέτοιο σε δημόσια έργα και δεν μπορώ να μην το επισημάνω» σημείωσε ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας πως το γεγονός ότι σε 3 μήνες έχει ήδη εκτελεστεί πολλαπλάσιο έργο από αυτό που είχε γίνει την προηγούμενη 5ετία δικαιώνει τις επιλογές που έγιναν ως προς την διαδικασία κατασκευής του νέου οδικού άξονα. Επεσήμανε, ωστόσο, πως η ολοκλήρωση του έργου και η σύνδεσή του με την Ολυμπία, θα είναι η κατάληξη που θα δικαιώσει τις προσπάθειες όλων και τους πολύχρονους αγώνες της τοπικής κοινωνίας. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στις μελέτες που ξεκινούν για την επέκταση της Πατρών – Πύργου μέχρι το Καλό Νερό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, μετά από πολλά χρόνια, υπάρχει πλέον ορατός ορίζοντας για την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου του έργου.

Επίσης, ερωτώμενος σχετικά με τα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο οδικό άξονα της Πατρών – Πύργου, ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε ότι «κόκκινη γραμμή για εμάς είναι η ανθρώπινη ζωή». Γι’ αυτό, όπως εξήγησε, η Περιφέρεια ανέλαβε την πρωτοβουλία να διεκδικήσει από το Υπουργείο τη σημαντική αναβάθμιση του οδικού άξονα έως ότου κατασκευαστεί ο νέος αυτοκινητόδρομος. Το υπουργείο, ανέφερε ο κ. Φαρμάκης, ανταποκρίθηκε σε αυτό το αίτημα και για τον λόγο αυτό διέθεσε το ποσό των 30 εκ. ευρώ για μία μεγάλη και σημαντική παρέμβαση βελτίωσης της οδικής ασφάλειας. Ωστόσο, πρόσθεσε, η Περιφέρεια δεν παραβλέπει το γεγονός πως οι παρεμβάσεις έχουν προκαλέσει και ορισμένα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, τα οποία έχουν ήδη επισημανθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών. «Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι μεθοδεύεται τροποποίηση της αρχικής μελέτης προς την κατεύθυνση που έχουμε υποδείξει» τόνισε, προσθέτοντας πως κατά την προσωπική του άποψη χρειάζονται περισσότεροι κόμβοι, ώστε οι κάτοικοι των περιοχών ένθεν κακκείθεν του δρόμου να εξυπηρετούνται καλύτερα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com