Προεκλογικό ρουσφέτι σε δημάρχους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με διπλή σύνταξη στα κρυφά

Με μία οργισμένη ανακοίνωση το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση με μια «κατάπτυστη εγκύκλιο», που φρόντισε να δημοσιεύσει την Μεγάλη Τετάρτη, δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 1.200 δημάρχους και νομάρχες να λαμβάνουν διπλή σύνταξη. Όπως μάλιστα τονίζει, ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, φρόντισε να το πράξει «στα κρυφά», αφού δεν υπάρχει σχετική διάταξη νόμου που να ορίζει κάτι τέτοιο.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζει ότι στο υπουργείο Εργασίας,  συντελείται τεράστια διασπάθιση δημόσιου χρήματος; Τι προτίθεται να πράξει προς τούτο; Για την επίμαχη εγκύκλιο έχει γνώση το Μαξίμου ή το… ρουσφετάκι πραγματοποιείται εν αγνοία του;» διερωτάται το ΕΝΔΙΣΥ και κάνει λόγο για ντροπή.

Το ΕΝΔΙΣΥ εκτιμά ότι είναι πάνω από 1.200 οι αιρετοί δήμαρχοι και νομάρχες, που θα μπορέσουν να κάνουν χρήση αυτής της ευνοϊκής εγκυκλίου. «Με τις εκλογές να έρχονται, το ψηφοθηρικό του πράγματος, "βγάζει μάτι"» σημειώνει και υπενθυμίζει ότι η Πολιτεία δεν χορηγεί διπλές συντάξεις, ούτε στις χήρες.

«Περιμένουμε τον κ. Τσακλόγλου την επόμενη "περίεργη" εγκύκλιο να την εκδώσει τον Δεκαπενταύγουστο! Μήπως και μας πιάσει στον ύπνο...» καταλήγει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από το avgi.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com