Χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις – Υψηλά ποσοστά στην απεργία των δασκάλων

Πάνω από 25.000 εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν το πρωί της Δευτέρας σε Αθήνα και πολλές πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ενάντια στην αξιολόγηση και την πολιτική κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας στην Παιδεία. Παράλληλα, το ποσοστό συμμετοχής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ξεπέρασε το 70%.

Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση από αρκετές περιοχές της χώρας στις οποίες πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και πορείες εκπαιδευτικών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Πάτρα, Καβάλα, Λάρισα, Κέρκυρα, Βόλος, Πύργος, Κόρινθος, Χαλκίδα, Γιάννενα, Άρτα, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Σάμο, κλπ) έλαβαν μέρος πάνω από 25.000 εκπαιδευτικοί.

Το δε ποσοστό της απεργίας στους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς ξεπέρασε το 70%, σύμφωνα με τη ΔΟΕ.

«Τη Δευτέρα, ημέρα πανεκπαιδευτικής απεργίας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, επιλέγει η Υπ. Παιδείας να οδηγήσει, για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, την εκπαίδευση στα δικαστήρια» τονίζει η ΔΟΕ, υπογραμμίζοντας: «ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα αξιοπρέπειας για το μέλλον των μαθητών μας, του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας»

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο. Στη συνέχεια ακολούθησε μία από τις μαζικότερες πορείες των τελευταίων ετών προς το Σύνταγμα, όπου οι εκπαιδευτικοί συνάντησαν τους μαθητές που πραγματοποιούσαν τη δική τους ξεχωριστή πορεία.

Παράλληλα, οι φοιτητές, ξεκίνησαν το συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Τα αιτήματα αφορούν την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, ενώ ζητούν φυσικά και αποσυμπίεση των τάξεων στις οποίες στοιβάζονται 25-30 παιδιά εν μέσω πανδημίας. 

Σημειώνεται ότι η σημερινή 24ωρη απεργία δεν έχει καμία σχέση με την αγωγή της υπουργού Παιδείας κατά της ΑΔΕΔΥ, που εκδικάστηκε και αφορά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. 

«Η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης», σημειώνει η ΟΛΜΕ, τονίζοντας πως «για άλλη μία φορά με διαδικασίες fast track που παραβιάζουν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η κυβέρνηση προσπαθεί να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία».

πηγή: alfavita.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com