Ζητά "σοβαρότητα" από το Δήμο Καλαβρύτων!!!

ενόψει νέας Περιβαλλοντικής Μελέτης για το «Natura2000» που αφορά και το Δήμο Καλαβρύτων

Σε ανακοίνωσή του, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Τσενές, με αφορμή την επικαιροποίηση και σύνταξη Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), για το «Natura2000», για όλες τις περιοχές της Ελλάδας και μεταξύ αυτών και του Δήμου Καλαβρύτων, ζητά από το Δήμο Καλαβρύτων, να επιδείξει "την απαιτούμενη αυτή τη φορά σοβαρότητα" και να καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, ώστε να δοθεί μία λύση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της περιοχής μας.

Κάνει λόγο για "ταφόπλακα” που έβαλε στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας, η Κ.Υ.Α. του 2009 που καθόριζε τις ζώνες των περιοχών του ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου «Natura2000», με εκατοντάδες συμπολίτες μας να βλέπουν μέσα σε μία νύχτα τις περιουσίες τους να απαξιώνονται, αφού στην ουσία μπήκε φρένο σε κάθε δραστηριότητα.

Τέλος επιφυλάσσεται να επανέλθει άμεσα, ώστε να ενημερωθούν και να καταλάβουν οι συμπολίτες μας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ποιοι είναι αυτοί που “εμπνεύστηκαν” και συνέταξαν την μελέτη το 2009, οριοθετώντας την περιοχή μας με τέτοιο τρόπο, εμποδίζοντας ουσιαστικά κάθε προοπτική ανάπτυξης και ευθύνονται για την απαξίωση της περιουσία τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιώργου Τσενέ έχει ως εξής:

 

Το 2009, με την Κ.Υ.Α. που καθόριζε τις ζώνες των περιοχών του ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου «Natura2000», όπως επίσης και τους όρους δόμησης σε κάθε μία από αυτές, εκατοντάδες συμπολίτες μας είδαν μέσα σε μία νύχτα τις περιουσίες τους να απαξιώνονται, αφού στην ουσία μπήκε φρένο σε κάθε δραστηριότητα.

Η βίαιη ανατροπή των όσων ίσχυαν μέχρι τότε για τα εκτός σχεδίου αγροκτήματα, έβαλε “ταφόπλακα” στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.

Πολλοί επενδυτές που είχαν αγοράσει γη με σκοπό τη δημιουργία κατοικιών αναψυχής, τουριστικών καταλυμάτων, καταστημάτων, κλπ, βρέθηκαν να μην μπορούν να την αξιοποιήσουν, βλέποντας τα επιχειρηματικά τους σχέδια να ναυαγούν, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Από τότε ξεκίνησε ένας δύσκολος και επίπονος αγώνας. Εδώ θα πρέπει να αναφέρω την συνεισφορά σε αυτόν, του τέως δημοτικού συμβούλου κ. Χρήστου Σχοινά.

Σήμερα, εταιρεία εγνωσμένου κύρους, ανέλαβε την επικαιροποίηση και σύνταξη Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), για όλες τις περιοχές της Ελλάδας και μεταξύ αυτών και του Δήμου Καλαβρύτων.

Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας μας, το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό για την ανάπτυξη και την προοπτική μας. Ο Δήμος Καλαβρύτων θα πρέπει, με σοβαρότητα αυτή τη φορά, να καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, ώστε να δοθεί μία λύση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της περιοχής μας.

Βεβαίως, δεν είναι τώρα η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες σε αυτούς που… “εμπνεύστηκαν” και συνέταξαν την μελέτη το 2009, οριοθετώντας την περιοχή μας με τέτοιο τρόπο, εμποδίζοντας ουσιαστικά κάθε προοπτική ανάπτυξης.

Επιφυλάσσομαι να επανέλθω άμεσα, ώστε να ενημερωθούν και να καταλάβουν οι συμπολίτες μας, ποιοι είναι οι “νεκροθάφτες” της περιοχής μας, αυτοί δηλαδή που ευθύνονται και για την απαξίωση της περιουσία τους.

Γιώργος Τσενές

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καλαβρύτων

Χρήστος χαλβαντζης

Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο, πάλεψε όσο μπορείς είμαστε μαζί σου. Πάνε οι περιουσίες των γονιών μας και οι δικές μας. Θα ερημώσουν οι οικισμοί της περιοχής. Καλό αγώνα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com