Ξέχασε να ευχαριστήσει και τους Λαζουρά - Κατσιφάρα.

Διαβάζουμε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Καλαβρύτων αναφορικά με την προκήρυξη διαγωνισμού εκσυγχρονισμού αναβατήρων Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, ότι ως μια σημαντική στιγμή για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων & Πρόεδρος του ΔΣ της επιχείρησης “χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ΑΕ ΟΤΑ” Αθανάσιος Παπαδόπουλος την δημοσιοποίηση, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, της διακήρυξης του διαγωνισμού του έργου απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης ο κ. Παπαδόπουλος, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χιονοδρομικού, το απόγευμα της Τρίτης, υπογράμμισε ότι η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται να σηματοδοτήσει την είσοδο του έργου εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου σε τροχιά υλοποίησης, με την μεγαλύτερη παρέμβαση αναβάθμισης από κατασκευής και έναρξης λειτουργίας του.

To ίδιο δελτίο τύπου συνεχίζει ότι:

Σύμφωνα με την διακήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα απ’ την Περιφέρεια, το έργο «Αναβάθμιση, Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός των Εγκαταστάσεων του  Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων», τίθεται σε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με «συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης το ποσό των 22.630.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ», (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ, 18.250.000 ευρώ).

Η έναρξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών ορίστηκε η Τρίτη 12 Οκτωβρίου και η ημερομηνία λήξης η Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021.

Κριτήριο κατακύρωσης, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη, είναι η «πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής για το σύνολο των υπό-προμήθεια ειδών και υπηρεσιών».

Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί με τον ανάδοχο θα έχει διετή διάρκεια, το δε έργο, όπως είναι γνωστό, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει ηλεκτρονικά, τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών, ήτοι την 25/11/2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11 π.μ. από την αρμόδια επιτροπή αποσφράγισης και αξιολόγησης των προσφορών», όπως αναφέρεται στην διακήρυξη του έργου.

Μεταξύ άλλων, στο έργο αναβάθμισης, εντάσσεται η ανακατασκευή των δυο κύριων αναβατήρων «Στύγα» και «Αχιλλέας» καθώς και η τοποθέτηση νέου αναβατήρα εκεί που λειτουργεί σήμερα ο αναβατήρας «Άρτεμις». Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η πλήρης ανακατασκευή του πέτρινου κτιρίου που βρίσκεται στην τοποθεσία «βαθειά λάκκα» καθώς και η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου για όλους τους αναβατήρες.

Να σημειωθεί ακόμα ότι πρόσφατα προκηρύχθηκε και το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου, συνολικού ύψους €705.217,29 πλέον ΦΠΑ.

Ενώ καταλήγει με την επισήμανση ότι:

«Όλες οι διαδικασίες προχωρούν πολύ γρήγορα για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού», ανέφερε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κέντρου ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, ευχαριστώντας την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδος για την πολύτιμη συνδρομή της, τα στελέχη των Υπηρεσιών της καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. και της διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου, που συνέβαλαν στην ωρίμανση και τελική δημοπράτηση του έργου.

Καλά έκανε ο κ. Παπαδόπουλος και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας παλαιότερο δημοσίευμα του KNet, ένα χρόνο πριν, στις 12 Νοεμβρίου 2020, που είχαμε γράψει τότε ότι: Έργο δια χειρός Περιφέρειας και ο νέος εξοπλισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Να θυμίσουμε ότι όπως είχαμε αναφέρει τότε, η επένδυση κινδύνευσε να χαθεί από την ολιγωρία της δημοτικής αρχής του κ. Παπαδόπουλου και χρειάστηκε η Περιφερειακή αρχή του κ. Φαρμάκη, να δώσει μεγάλο καθημερινό αγώνα για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την επένδυση. Ας θυμηθούμε τις δύο αρνητικές αποφάσεις δικαστικών σχηματισμών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τη δικαστική μάχη που δόθηκε στην Ολομέλεια του δικαστηρίου, με νομικό παραστάτη και τον πρώην Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουρά, για να κριθεί τελικά με μεγάλη πλειοψηφία, ότι η προμήθεια εξοπλισμού για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι νόμιμη, καθώς εντάσσεται στις αναπτυξιακού περιεχομένου αρμοδιότητες της Περιφέρειας. 

Για να μην ξεχνιόμαστε να θυμηθούμε επίσης ότι, η χρηματοδότηση των έργων αυτών, με το πρωτοφανές για την περιοχή ποσό των 20 εκ. ευρώ (με επίσης πρωτοφανή ίδια συμμετοχή του Χιονοδρομικού μόλις 4%, όταν σε προηγούμενες προτάσεις του 2013-2014 αυτή οριζόταν στο 30% περίπου, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις), θέλουμε δεν θέλουμε, έγινε στις 7-12-2018, με απόφαση του τότε υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Γιαννακίδη (ΑΔΑ:ΩΒΟΓ465ΧΙ8-5ΘΕ), μετά από αίτημα του τότε δημάρχου και προέδρου του Χιονοδομικού Κέντρου Γιώργου Λαζουρά και με πρόταση και τεχνικό δελτίο, που συνεργάστηκαν και συνέταξαν ο τότε διευθυντής του Χιονοδρομικού Λεωνίδας Σπυρόπουλος και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Το αίτημα το υπέγραψαν και το υπέβαλαν ο τότε Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και και ο Γ. Λαζουράς. 

Άρα λοιπόν το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Παπαδόπουλος, θα ήταν να ευχαριστήσει δημόσια, τόσο τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Λαζουρά, τον πρώην Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα, αλλά και τον τότε υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Γιαννακίδη.

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε και να αποδίδουμε τα του... καίσαρος...

Β. Α.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com