«Ύμνος εις την Ελευθερία» από το Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας , Αγωνιστών 1821

Την Παρασκευή στα Καλάβρυτα

Με το έργο «Ύμνος εις την Ελευθερία», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και μουσική Νικολάου Χαλικιόπουλου- Μαντζάρου, συνεχίζονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία και την κήρυξη της Επανάστασης. Το περιεχόμενο της συναυλίας παρουσιάστηκε σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Πάτρα.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, στις 8:30 το βράδυ, στο χώρο του Ηρώου Εθνικής Παλιγγενεσίας – Αγωνιστών 1821, στα Καλάβρυτα, όπου βρίσκεται το μοναδικό μνημείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο στους αγωνιστές του 1821» ανέφερε στη διάρκεια της συνέντευξης ο Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, συντονιστής εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση Ανδρέας Φίλιας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις πανελλήνιας εμβέλειας που έχει την έγκριση της Επιτροπής «Ελλάδα 1821».

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, αφού αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραμάτισαν τα Καλάβρυτα τόσο στην κήρυξη της Επανάστασης, όσο και στην περίοδο της κατοχής, επισήμανε ότι στην μαρτυρική πόλη συνδέεται η ιστορία με τον πολιτισμό και πρόσθεσε: «Από ένα εμβληματικό σημείο, το Πανελλήνιο Μνημείο Εθνικής Παλιγγενεσίας όλη η Ελλάδα γιορτάζει. Όλοι μαζί ενωμένοι, δίνουμε την υπόσχεση να προχωρήσουμε στο αύριο».

Εκτός από τον Δήμο Καλαβρύτων τη συναυλία συνδιοργανώνει η Πολυφωνική Χορωδία Πατρών, καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος Γιάννης Κόττορος «θα συμμετέχουν η Μικτή και η Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικής, ενώ και με τη συμμετοχή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, το αποτέλεσμα αναμένεται εξαίσιο». Στο έργο του Διονυσίου Σολωμού αναφέρθηκε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας Σταύρος Σολωμός.

«Μεγάλη μας φιλοδοξία και όραμα μας είναι να ενώνουμε τόπους και ανθρώπους. Στρατηγικός μας στόχος είναι να συνδεόμαστε με ό,τιδήποτε αναπτυξιακό που έχει πολιτιστικές διαστάσεις και είναι αλήθεια ότι η βόρεια Πελοπόννησος που διασχίζει η Ολυμπία Οδός έχει εμβληματικούς τόπους» τόνισε από την πλευρά της η Σοφία Στάμου, διευθύντρια επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού που είναι χορηγός της εκδήλωσης.

Στη συναυλία θα μετέχουν πάνω από 250 καλλιτέχνες. Θα μαγνητοσκοπηθεί από την ΕΡΤ προκειμένου να μεταδοθεί σε χρόνο που θα προσδιοριστεί.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.