ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ο Γ. Τσενές άνοιξε το δρόμο σε δήμαρχο και βουλευτές του νομού.

Έγινε επιτέλους σήμερα, η πολυπόθητη συνάντηση Δημάρχου Καλαβρύτων και βουλευτών του νομού, με τον  γενικό διευθυντή της Πειραιώς κ. Κουτεντάκη

Μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσενές στο Μέγαρο Μαξίμου με τον  κ. Αθανάσιο Νέζη, στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Καλάβρυτα, άνοιξε ο δρόμος για μια εκ πρώτης όψεως εποικοδομητική συνάντηση, του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου και των βουλευτών του νομού Άγγελου Τσιγκρή, Ιάσωνα Φωτήλα και Κώστα Μάρκου με τον γενικό διευθυντή της τράπεζας κ. Κουτεντάκη

Να υπενθυμίσουμε την αποτυχημένη απόπειρα μερικές ημέρες πριν, των βουλευτών του νομού, του Δημάρχου Καλαβρύτων και εκπροσώπων φορέων της πόλης, να συναντηθούν με τον κ. Κουτεντάκη, προκειμένου να του εκφράσουν τον προβληματισμό τους για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος στα Καλάβρυτα. Η συνάντηση αυτή ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, αφού τελικά η αντιπροσωπεία συναντήθηκε τελικά, όχι με τον κ. Κουτεντάκη όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά με τον κ. Στ. Ηλιάδη, διευθυντή δικτύου της Τράπεζας, χαμηλότερα στην ιεραρχία από τον κ. Κουτεντάκη. Ήταν τότε που ο κ. Μάρκου είχε μιλήσει για υποβάθμιση της συνάντησης, αφού τελικά ο κ. Ηλιάδης, ως εκπρόσωπος της Τράπεζας δεν παρείχε καμιά ουσιαστική δέσμευση.

Σήμερα λοιπόν, οι βουλευτές Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσωνας Φωτήλας και Κώστας Μάρκου, καθώς και ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, συναντήθηκαν με τον Ανώτερο Γενικό Διευθυντή της τράπεζας Πειραιώς κ. Κουτεντάκη και τον Γενικό Διευθυντή του δικτύου καταστημάτων κ. Πουλάκη.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο κ. Μάρκου, έγινε μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση που αφορούσε το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στα Καλάβρυτα, τέθηκαν οι προβληματισμοί και οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κλείσει το υποκατάστημα, καθώς εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Τονίστηκε επίσης ότι,   μια τουριστική και αγροτική περιοχή όπως τα Καλάβρυτα, σε έναν τέτοιο ορεινό όγκο, με τον  αγροτικό και γαλακτοκομικό συνεταιρισμό, δεν μπορεί να μείνει χωρίς το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας αλλά και της κοινωνικής υπόστασής της. Σημειώθηκε επίσης, η ιστορική σημασία της πόλης των Καλαβρύτων και το συμβολικό κόστος που θα είχε ένα ενδεχόμενο κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος. 

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσαν πως αντιλαμβάνονται τα προβλήματα, όπως τέθηκαν από τους βουλευτές και τον Δήμαρχο της πόλης και ενημέρωσαν πως δεν θα προχωρήσουν σε καμία πρωτοβουλία, τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο. 

Ο Ιάσονας Φωτήλας Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Βασίλειο Κουτεντάκη δήλωσε τα ακόλουθα: 

"Σήμερα στα γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Θανάση Παπαδόπουλου παρουσία του κ. Κουτεντάκη όπου πραγματοποιήθηκε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, σε πολύ καλό και πραγματικά φιλικό κλίμα για το θέμα της παραμονής του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη των Καλαβρύτων.  Σε συνεργασία με τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, τους επιχειρηματικούς κλάδους και ιδίως με τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την επεξεργασία γάλακτος μεταφέραμε την αγωνία των κατοίκων αλλά και τις δυσκολίες που θα δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή από μία αρνητική εξέλιξη στο θέμα του υποκαταστήματος καθώς επίσης και τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου Καλαβρύτων. Η ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς έδειξε ότι συμμερίζεται τους προβληματισμούς των κατοίκων λαμβάνοντας υπόψιν το δημογραφικό προφίλ του Δήμου, την ιστορικότητά του, τη γεωμορφολογία της περιοχής και τέλος τις ανάγκες που καλείται να καλύψει το υποκατάστημα σε οικονομικούς όρους. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, είχε θετικό πρόσημο και ευελπιστούμε σύντομα σε θετικές εξελίξεις."

Ο κ. Μάρκου τόνισε ότι: "Η σημερινή συνάντηση αποτελεί μία καλή αρχή και ένα σημαντικό βήμα ώστε η τελική απόφαση της τράπεζας να ανταποκριθεί στις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες της ιστορικής περιοχής των Καλαβρύτων."

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com