Θανάσης Παπαδόπουλος: Αυτοδιοίκηση και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι στο ίδιο μετερίζι

Αυτοδιοίκηση και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στο ίδιο μετερίζι, συνεργάζονται και υπηρετούν από κοινού τις ανάγκες της τοπικής ανάπτυξης.

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος κατά την τοποθέτηση του στη διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης που συνεκλήθη το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Καλάβρυτα.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων αναφέρθηκε εκτενώς στις επιπτώσεις που επέφερε η υγειονομική κρίση στις μικρές και μεσαίες εμπορικές μονάδες και επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι «προέρχομαι απ’ τον ιδιωτικό τομέα και γνωρίζω καλά ότι ένα κατάστημα, μια επιχείρηση που μένει υποχρεωτικά κλειστή και για μεγάλο διάστημα, είναι μια ζημιογόνος επιχείρηση. Είναι μια επιχείρηση που οι απώλειες της δεν ισοσκελίζονται, δεν αντισταθμίζονται απ’ τα όποια μέτρα στήριξης. Τα οποία ασφαλώς και δίνουν ένα πρόσκαιρο ‘οξυγόνο’, ασφαλώς και καλύπτουν κάποιες απ’ τις πάγιες υποχρεώσεις, αλλά δεν εξομοιώνονται με την εμπορική και επιχειρηματική κανονικότητα, ούτε διασφαλίζουν την αναγκαία ρευστότητα που έχει ανάγκη ο μικρομεσαίος ώστε να σταθεί όρθιος και, πολύ περισσότερο, να σχεδιάσει στο μέλλον».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε, επίσης, ότι στο Δήμο Καλαβρύτων «κατανοώντας απόλυτα τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι, απ’ την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε σε μέτρα στήριξης όπως σημαντικές, γενναίες θα έλεγα, εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη για καταστήματα, για ξενοδοχεία και επιχειρήσεις Εστίασης».

Αναφέρθηκε, ακόμα και στην επόμενη μέρα, επισημαίνοντας ότι «θέλουμε απ’ αυτή την κρίση να βγούμε όλοι και να βγούμε δυνατοί. Θέλουμε να ξαναβρούμε την αισιοδοξία μας. Και ο Δήμος Καλαβρύτων, αυτούς τους δεκαοκτώ μήνες, δεν εγκατέλειψε στιγμή το αναπτυξιακό του πλάνο. Για έργα και πρωτοβουλίες που θα δώσουν πνοή στην περιοχή μας και θα εξελιχθούν σε υπόβαθρο μιας νέας αναπτυξιακής δυναμικής».

Και πρόσθεσε: «Θα αναφερθώ μόνο σε τίτλους: Στην εκ βάθρων αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου, στην επέκταση του Οδοντωτού έως την Αγία Λαύρα, στο Πλανητάριο που θα ενισχύσει τον δεσμό μας με το παγκοσμίως πρωτοποριακό και αναγνωρισμένο Τηλεσκόπιο του ‘Αρίσταρχου’ στον Χελμό, στον διάδρομο προσγείωσης μικρών αεροσκαφών, στο Καγιάκ στον Λάδωνα και στον Ερύμανθο, στην ανάδειξη των αρχαιολογικών μας τόπων, στο Κέντρο Ιστορίας και Έρευνας που ετοιμάζουμε, σε μια δέσμη παρεμβάσεων που θα φιλοτεχνούν την εικόνα των Καλαβρύτων του κοντινού μέλλοντος. Και όλα αυτά, πάντα σε συνάρτηση με το χρέος μας να είμαστε διαρκώς παρόντες και αποτελεσματικοί στην καθημερινότητα του δημότη μας».

ΠΟΛΥΤΙΜΟ «ΕΡΓΑΛΕΙΟ» ΚΑΙ

Η ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ασφαλώς, κρίσιμο ρόλο στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των Καλαβρύτων θα διαδραματίσει και η νέα τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου, που μπορεί κανείς να την βρει στο discoverkalavrita.gr. Το νέο «πρόσωπο» του Δήμου στο Διαδίκτυο που έχει τεθεί σε πιλοτική λειτουργία.

Θυμίζουμε ότι ο νέος ιστότοπος σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου απ’ το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, με υλικό που συλλέχθηκε και ταξινομήθηκε από στελέχη του Δήμου Καλαβρύτων, με τη συνδρομή και πολύτιμη βοήθεια φορέων της περιοχής αλλά και πολλών απλών πολιτών.

Ο δε νέος διαδικτυακός τουριστικός οδηγός του Δήμου Καλαβρύτων, υπό τον γενικό τίτλο «Προορισμός, Καλάβρυτα», δίνει με γρήγορο, εύχρηστο, σύγχρονο και σαφή τρόπο μια πλήρη εικόνα για την τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής, απ’ την Ιστορία και τα αξιοθέατα της, τις δραστηριότητες για τους επισκέπτες -σε κάθε εποχή του χρόνου- αλλά και τις επιλογές τους, σε ό,τι αφορά στη διαμονή, στην εστίαση, στην τοπική αγορά και τα τοπικά προϊόντα.

«Επενδύουμε στα νέα μέσα, συμπλέουμε με τις ανάγκες των καιρών», έχει πει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

 

ΟΕΕΣΠ

ΟΕΕΣΠ

 

ΟΕΕΣΠ

 

ΟΕΕΣΠ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com