Τα "ραβασάκια" του Δημάρχου αναστάτωσαν τους επιχειρηματίες του Δήμου Καλαβρύτων

Τους καλεί να πληρώσουν αναδρομικά ποσά, που ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ ανά επιχείρηση! 

Έρχεται η σειρά και των υπόλοιπων δημοτών!

 

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους επαγγελματίες του Δήμου Καλαβρύτων, η ενέργεια των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου να τους στείλει ειδοποιητήρια,  προκειμένου να βεβαιώσει ανείσπρακτα τέλη 0,5% παρεπιδημούντων και τέλους 0,5% και 5% επί ακαθαρίστων εσόδων επιχειρήσεων του Δήμου σε βάθος 10ετιας!

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων κος Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, ο Δήμος ουδέποτε είχε αποστείλει τα προηγούμενα χρόνια στους επιχειρηματίες ατομική ειδοποίηση με απόσπασμα βεβαιωτικού καταλόγου στο τέλος κάθε έτους ως όφειλε. Έτσι τώρα καλεί τους επιχειρηματίες να καταβάλλουν ποσά, τα οποία ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις τα 10.000 ευρώ και μάλιστα σε μια περίοδο εν μέσω πανδημίας με το τζίρο των επιχειρήσεων μετά βίας να καλύπτει τα καθημερινά έξοδα διαβίωσης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαβρύτων Ηλίας Ερμείδης, ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ότι αυτό αφορά πάνω από το 55% των επιχειρήσεων ολόκληρου του Δήμου Καλαβρύτων (εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, είδη λαϊκής τέχνης, ξενοδοχεία κλπ), οι ιδιοκτήτες των οποίων καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά στο Δήμο. Μάλιστα ο Δήμος προκειμένου να τους βεβαιώσει τα ποσά τους καλεί να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέσα σε ασφυκτικές ημερομηνίες (έως την ερχόμενη Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021).

Άλλος επιχειρηματίας του κλάδου που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του μας ανέφερε ότι, ο ίδιος ο Δήμαρχος προκειμένου να βγάλει τη θηλιά από το λαιμό του - αφού ίσως υπάρχουν ποινικές ευθύνες του ίδιου - και να την φορέσει στο λαιμό των επιχειρηματιών αφού τους βεβαιώσει τα χρέη, ήδη μοιράζει δεξιά και αριστερά υποσχέσεις περί 100 δόσεων, πράγμα το οποίο δεν το προβλέπει πουθενά ο νόμος.

Πληροφορίες του KNet αναφέρουν, ότι πέρα από τυχόν τις ποινικές ευθύνες της νυν αλλά και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ένας ακόμα λόγος για όλη αυτή την αναστάτωση, είναι και τα άδεια ταμεία του Δήμου μετά τις υπέρογκες απευθείας αναθέσεις της δημοτικής αρχής Παπαδόπουλου, έτσι ώστε οι ταμειακές υπηρεσίες ψάχνουν εναγωνίως να βρουν ρευστό. Έτσι σύντομα αναμένεται νέα "ραβασάκια" να σταλούν και στους υπόλοιπους δημότες, προκειμένου να βεβαιώθούν ανείσπρακτα τέλη αποχέτευσης προηγούμενων ετών, τα οποία δεν βεβαιώθηκαν πάλι με ευθύνη των δημοτικών αρχών.

 

Β.Α.

aαa

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
12 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com