ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης της ΝΔ συνεχίζεται...

καλούν όλους τους εκπροσώπους, Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους να αντιδράσουν!

Με αφορμή το σχεδίου νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση που έφερε προς διαβούλευση η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ εξέδωσε την ακόλουθη αιχμηρή ανακοίνωση αναφορικά με το άρθρο που αφαιρεί το δικαίωμα των επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, να θέτουν συζήτησης θέματα προ ημερήσιας διάταξης.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, με την οποία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και καλούν όλους τους εκπροσώπους, Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους να αντιδράσουν έχει ως εξής:

"Ανέβασε για διαβούλευση ο Τσεκουράτος υπουργός Εσωτερικών Βορίδης νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση που καταργεί σε άρθρο το δικαίωμα των επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων να θέτουν  συζήτησης θέματα προ ημερήσιας διάταξης. Δηλαδή προβλήματα που ανακύπτουν εκτάκτως , δεν θα μπορούν να συζητηθούν. Περαιτέρω δηλαδή συρρίκνωση της Δημοκρατίας στους Δήμους. Το αυταρχικό κράτος της Δεξιάς ,με εκφραστή τον γνήσιο εκπρόσωπο του υπ. εσωτερικών εν δράσει. Δεν τους άρεσε η απλή αναλογική ,δεν τους άρεσε ο τρόπος εκλογής των τοπικών συμβουλίων, τώρα προχωράνε και σε ρυθμίσεις που καθιστούν ακόμα πιο μακριά τον θεσμό της Τ.Α. από από την γνήσια λαϊκή έκφραση. Πρέπει όμως να υπάρχει αντίδραση. Καλούμε όλους τους εκπροσώπους ,από τον Δήμαρχο μέχρι όλους τους δημοτικούς συμβούλους να αντιδράσουν σε αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης. Ο γνήσιος λαϊκός θεσμός της Τ.Α κινδυνεύει από τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις."

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com