Πρόσκληση Παπαδόπουλου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πρόσκληση στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα τα Καλάβρυτα απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλάβρυτων Θανάσης Παπαδόπουλος στο περιθώριο του επίσημου δείπνου που παρατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας της Σλοβακίας Zuzana Čaputová.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, επίσης, απηύθυνε αντίστοιχη πρόσκληση και στην Πρόεδρο της Σλοβακίας επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τους ιδιαίτερους δεσμούς που αναπτύσσονται ανάμεσα στις δυο πλευρές μετά και την πρόσφατη αδελφοποίηση των Καλαβρύτων με τη σλοβακική μαρτυρική πόλη της Νεμέτσκα, στις 8 Ιουνίου.

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε δε και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος επίσης παρακάθισε στο επίσημο δείπνο όπως και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα. Στο δείπνο, ακόμα, παρακάθισαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα Iveta Hricova και άλλοι επίσημοι.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμαρχος Καλαβρύτων προσεκλήθη στο δείπνο ύστερα από πρόταση εκ μέρους της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Σλοβακίας.

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας η πρόσκληση αυτή που έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την συγκινητική υποδοχή της αντιπροσωπείας των Καλαβρύτων στη μαρτυρική πόλη Νεμέτσκα. Εκεί που έχει καταγραφεί ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα πολέμου απ’ τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής. Με τη Νεμέτσκα μάς συνδέουν, πλέον, όχι μόνο οι κοινές ιστορικές αναφορές, ο πατριωτισμός, ο ηρωισμός και το ανυπέρβλητο παράδειγμα των προγόνων μας αλλά και μια ισχυρή φιλία και αμοιβαία διάθεση συνεργασίας», επισημαίνει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων.

Προσθέτοντας ότι «στο περιθώριο του δείπνου είχα την ευκαιρία ν’ απευθύνω πρόσκληση τόσο στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όσο και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβακίας να επισκεφθούν τα Καλάβρυτα. Και ελπίζω σύντομα να έχουμε τη χαρά και την τιμή να τις υποδεχθούμε εδώ».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com