«Προορισμός Καλάβρυτα» στο discoverkalavrita.gr

Το μήνα Σεπτέμβριο προγραμματίζεται απ’ τον Δήμο Καλαβρύτων η επίσημη παρουσίαση του ιστότοπου discoverkalavrita.gr ο οποίος βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του, ως αναμορφωμένη διαδικτυακή απεικόνιση της περιοχής και πλήρης τουριστικός οδηγός, με χρηστικές πληροφορίες και προτάσεις, για τους επισκέπτες απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το discoverkalavrita.gr σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου απ’ το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, με υλικό που συλλέχθηκε και ταξινομήθηκε από στελέχη του Δήμου Καλαβρύτων, με τη συνδρομή και πολύτιμη βοήθεια φορέων και πολιτών της περιοχής.

Ο νέος διαδικτυακός τουριστικός οδηγός του Δήμου Καλαβρύτων, υπό τον γενικό τίτλο «Προορισμός, Καλάβρυτα», δίνει με γρήγορο, εύχρηστο, σύγχρονο και σαφή τρόπο μια πλήρη εικόνα για την τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής, απ’ την Ιστορία και τα αξιοθέατα της, τις δραστηριότητες για τους επισκέπτες -σε κάθε εποχή του χρόνου- αλλά και τις επιλογές τους, σε ότι αφορά στη διαμονή, στην εστίαση, στην τοπική αγορά και τα τοπικά προϊόντα.

Ακούγεται το σφύριγμα του τρένου...και το ταξίδι ξεκινά... ένα ταξίδι ζωής... επιβιβάσου... είναι το βασικό μήνυμα που, εισαγωγικά, απευθύνεται στους επισκέπτες της ιστοσελίδας και διακλαδώνεται, αμέσως μετά στο, «Βγαίνεις στο ξέφωτο, Φτάνεις! Εδώ αρχίζει η πρόκληση του βουνού, που διαρκώς σε καλεί να το κατακτήσεις», και «στον χάρτη ενδιαφερόντων που αποζημιώνει».

Με την υπόμνηση -και μεγάλη αλήθεια- ότι όποιος επισκέπτεται τα Καλάβρυτα, όλη την περιοχή, φεύγει πλουσιότερος και διαρκώς επιστρέφει.

Αμέσως μετά, το ¨με μια ματιά¨ καλωσορίζει τον επισκέπτη, σταχυολογεί αξιοθέατα και δραστηριότητες, και συνοψίζει, «Στην πρώτη επίσκεψη είναι φυσικό να κυριαρχήσει το βάρος των γεγονότων του 1943 και του 1821 στην περιοχή μας. Δύσκολο να τα προσπεράσεις. Όμως, γρήγορα, όλα τα άλλα που είναι τόσο δυναμικά στοιχεία, άμεσα παίρνουν τη σειρά τους στα ενδιαφέροντα του επισκέπτη μας και θα του χαρίσουν αξέχαστες χαρές. Αγαπητέ μας επισκέπτη, από τα Καλάβρυτα θα αναχωρήσεις πλουσιότερος! Θα αποζημιωθείς όμοια, σαν να βγαίνεις από μια όμορφη παράσταση στο θέατρο ή τον κινηματογράφο…!»

«Σε μια εποχή που η υγειονομική κρίση επέφερε αλυσιδωτές επιπτώσεις σε κάθε πτυχή της τουριστικής δραστηριότητας, ο Δήμος Καλαβρύτων ενισχύει αποφασιστικά τη θέση του στο Διαδίκτυο. Και επενδύει στην τουριστική προβολή, χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες και παίρνει διαρκώς πρωτοβουλίες ώστε όλο και περισσότεροι να γνωρίσουν ή να επιστρέψουν στον τόπο μας. Το discoverkalavrita.gr είναι μια απ’ αυτές. Είναι μια απ’ τις πολλές απαντήσεις μας, ακριβώς τη στιγμή, την εποχή, που τις έχουμε περισσότερο ανάγκη», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Προσθέτοντας ότι η νέα ιστοσελίδα προσεγγίζει με σύγχρονο και ελκυστικό τρόπο το τουριστικό προφίλ των Καλαβρύτων, χάρη στο μεράκι, στην προσήλωση, στη δουλειά και στο ταλέντο όσων εργάστηκαν γι’ αυτήν.

Απ’ την πλευρά του ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Καλαβρύτων και συντονιστής της όλης προσπάθειας, επισημαίνει την ανάγκη «ο νέος ιστότοπος, που είναι αποτέλεσμα συλλογικής και επίμοχθης δουλειάς, ν’ αποτελέσει κτήμα κάθε δημότη της περιοχής μας». Και όπως υπογραμμίζει «το discoverkalavrita.gr είναι η πιο ακριβής, σύγχρονη και πιστή εικόνα του Δήμου μας προς τον επισκέπτη που θα θελήσει να έρθει εδώ, να γνωρίσει και να ξαναγυρίσει σε μια περιοχή που, πλάι στην Ιστορία της, απ’ την αρχαιότητα έως σήμερα, πλάι στα αξιοθέατα, στα μνημεία και στη βαριά κληρονομιά της, τοποθετεί το φυσικό τοπίο και τις αναρίθμητες δραστηριότητες αναψυχής και άσκησης, προσβλέποντας σε μια σχέση εμπιστοσύνης».

Από σήμερα ο ιστότοπος discoverkalavrita.gr είναι ανοικτός και προσβάσιμος στο κοινό. Και συνδεδεμένος με το σύνολο των δημοφιλών τόπων κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέποντας κοινοποιήσεις.

Συνολικά, περισσότερα από 41 σημαντικά αξιοθέατα, περισσότερα από 10 ξακουστά μονοπάτια, αναρίθμητα τοπικά προϊόντα και επιλογές που διαρκώς εμπλουτίζονται, συνθέτουν την ενότητα των λόγων που κάποιος οφείλει να κάνει προορισμό του, ξανά και ξανά, τα Καλάβρυτα.

«Αυτή την ιστοσελίδα, το discoverkalavrita.gr, θέλουμε κάθε δημότης του Δήμου μας να τη δει ως την εικόνα που εκπέμπουμε στο Διαδίκτυο. Να την πλαισιώσει, να την θεωρήσει δική του, να τη μεταδώσει, να τη διαδώσει, να συνεισφέρει στη μορφή και στο περιεχόμενο της. Να πει κάτι που, πιθανώς, δεν σκεφτήκαμε όσοι με κόπο, εδώ και καιρό, δουλέψαμε και δουλεύουμε για το τελικό αποτέλεσμα», είναι η παρότρυνση του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού του Δήμου Καλαβρύτων Λεωνίδα Βασιλόπουλου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com