Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022 από τη ΔΗΚΕΚ και την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας

Η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας συμμετέχοντας στη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022» σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «Σπηλαίου Λιμνών» του Δήμου Καλαβρύτων, διοργανώνει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 και ώρα 10:30 π.μ., στο Σπήλαιο Λιμνών, όπου θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ο κόσμος των σπηλαίων-Η χρήση των σπηλαίων από τον άνθρωπο».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν 60 μαθητές από το Δημοτικά Σχολεία Κλειτορίας και Καλαβρύτων. Η δράση αυτή περιλαμβάνει αρχικά μια παρουσίαση για την διαχρονική χρήση των σπηλαίων από τον άνθρωπο. Κατόπιν παρουσιάζονται σπήλαια από τον ελλαδικό χώρο που διατηρούν ίχνη του ανθρώπου από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και σήμερα και ειδικότερα το Σπήλαιο των Λιμνών και η ιστορία του, με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από την αρχαιολογική έρευνα. Ακολουθεί περιήγηση και ξενάγηση στο Σπήλαιο και στο Κέντρο Τεκμηρίωσης του Σπηλαίου Λιμνών, με ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση του μαθητικού κοινού σχετικά με το ιδιαίτερο περιβάλλον των σπηλαίων και η ευαισθητοποίησή του για τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Κωνσταντίνος Κούκιος

Πρόεδρος Δ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 19 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com