Παπαδόπουλος και Κατσανιώτης στη Ζέτα Μακρή

Το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου Καλαβρύτων, σ’ όλες τις βαθμίδες τους, εξέθεσε σήμερα Παρασκευή στην Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, στη διάρκεια σύσκεψης στο Υπουργείο Παιδείας, παρουσία και του Αχαιού Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέα Κατσανιώτη και τη Διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου στην Πάτρα Ολυμπία Μπάρλου.

Ο κ. Παπαδόπουλος, με αναφορά στο σύνολο των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί απ’ τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και απ’ τους αντιπροσωπευτικούς φορείς των Δασκάλων και των Καθηγητών, επεσήμανε την ανάγκη δρομολόγησης άμεσων λύσεων σε μια σειρά ζητημάτων, απ’ τον εξοπλισμό και τις κτιριακές υποδομές έως την μοριοδότηση των εκπαιδευτικών για την υπηρεσία τους, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη του χαρακτηρισμού όλων των σχολείων της περιοχής ως δυσπρόσιτα.

«Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Υφυπουργό η οποία κατανόησε τις ιδιαίτερες και αυξημένες ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας σ’ όλο τον Δήμο Καλαβρύτων», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι η κ. Μακρή εξέφρασε το ενδιαφέρον, το επόμενο διάστημα, να επισκεφθεί τον Δήμο Καλαβρύτων και να δει από κοντά τα προβλήματα και τις ανάγκες.

Και παράλληλα, να δρομολογήσει λύσεις σε ελλείψεις που έχουν διατυπωθεί ήδη στο Υπουργείο απ’ τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Καλαβρύτων Βασίλη Κουτρουλάκη και για τις οποίες ήταν ενήμερη.

«Εξειδικεύσαμε στην Υφυπουργό κάθε πρόβλημα που έχει να κάνει με την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας, σε κάθε γωνιά του Δήμου. Για τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και Λύκεια, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, χωρίς να παραβλέψουμε την παραμικρή ανάγκη αλλά και τις κατά καιρούς διαμαρτυρίες που φτάνουν, και σωστά φτάνουν, πρώτα στο Δήμο, από κάθε σημείο του Δήμου μας», επεσήμανε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, σημειώνοντας ότι η σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας ήταν παραγωγική και με θετικό πρόσημο.

«Ο Δήμος Καλαβρύτων έχει ιεραρχικά στην κορυφή των προτεραιοτήτων του την εύρυθμη και απροσχημάτιστη λειτουργία των σχολείων μας και καθημερινά δίνει αγώνα, άνισο αγώνα, ώστε η Εκπαίδευση, σε κάθε σημείο του Δήμου, να έχει την μεγαλύτερη δυνατόν υποστήριξη. Και αυτό είπαμε και στην Υφυπουργό και είδαμε ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Υπουργείο. Και αυτό περιμένουμε», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ

ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Καλαβρύτων είχε και ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αχαιό Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, στο γραφείο του στην οποία μετείχε και η Διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου στην Πάτρα Ολυμπία Μπάρλου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα ανάπτυξης της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας αλλά και δυνατότητες συμβολής του Δήμου Καλαβρύτων στην ενεργοποίηση του Αποδήμου Ελληνισμού, σε στόχους που αφορούν στην επανασύνδεση των Αποδήμων με την πατρίδα τους αλλά και την αντίστροφη στήριξη της Ελλάδας στις εκεί κοινότητες των Ελλήνων του εξωτερικού.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com