Νέο Βιβλίο από το ΔΜΚΟ Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος «Οδηγός Μουσείου – Επιλεγμένα εκθέματα»

Το  Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος εξέδωσε και κυκλοφορεί το βιβλίο με τον τίτλο «Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος -Οδηγός Μουσείου – Επιλεγμένα εκθέματα».

Πρόκειται για τη σύνταξη και την έκδοση του καταλόγου των εκθεμάτων από τις συλλογές του Μουσείου, βάσει των οποίων εκπονήθηκε  από την επιστημονική ομάδα του ΥΠ.ΠΟ.Α η μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη για την ίδρυση και τη λειτουργία του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Ο Οδηγός περιλαμβάνει φωτογραφίες των σημαντικότερων εκθεμάτων που εκτίθενται κατά χρονολογική σειρά στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου ή φυλάσσονται στους αρχειακούς χώρους αυτού (αντικείμενα, χάρτες, φωτογραφίες, βιβλία, έγγραφα, διαταγές, ηχητικά ντοκουμέντα, εικαστικά έργα κ.λπ.) καθώς και σύντομα και περιεκτικά κείμενα, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, για την ιστορία του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το οποίο παρουσιάζεται συνοπτικά σε όλες του τις διαστάσεις, ιστορική, ανθρωπολογική, κοινωνική, εκπαιδευτική κ.ο.κ.

Ο Οδηγός,  πλούσια εικονογραφημένος, έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο βιβλιοεκδοτικό κενό που αφορά την ενημέρωση των επισκεπτών του Μουσείου και προσδοκάται εκτός από αυτούς να αποτελέσει και ένα χρήσιμο βοήθημα για τους δασκάλους και τους μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν μια πληρέστερη εικόνα της Καλαβρυτινής τραγωδίας.

Αναμφίβολα, η έκδοση του Οδηγού υπηρετεί και έναν απώτερο στόχο: Να συμβάλει στην ανάδειξη, στη διατήρηση και στη διάχυση της μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος καθώς και στην ευαισθητοποίηση του ανθρώπου σε θέματα πολέμου, ειρήνης, αντίστασης, ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η έκδοση του Οδηγού  χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Προβολή, Ανάδειξη Τοπικής Ιστορίας, Δημοτικού Μουσείου Ολοκαυτώματος, Εργαστήριο Συντήρησης Εκθεμάτων και Μονάδες Προβολής» από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» – προσέγγιση CLLD/LEADER, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Η πρώτη του έκδοση θα διανέμεται δωρεάν στους επισκέπτες του Μουσείου από το ΔΜΚΟ.
 

α

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
9 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com