Νασιώτης για Best city Awards: Με αιχμές προς πάσα κατεύθυνση...

Με το δεύτερο βραβείο της κατηγορίας «Δράσεις για την προάσπιση της κοινοτικής υγείας και  Συστήματα τηλεπρόνοιας / τηλεπαρακολούθησης» τιμήθηκε ο Δήμος Καλαβρύτων.

Η βράβευση έγινε  την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, στα πλαίσια του ετήσιου θεσμού «Best City Awards 2022» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ΚΕΔΕ.

Το Ασημένιο Μετάλλιο κέρδισε ο Δήμος Καλαβρύτων, μεταξύ εκατοντάδων ΟΤΑ σε όλη τη χώρα, στον τομέα της πρόληψης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα Υγείας, σε μια τελετή η οποία έγινε στην Θεατρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, στην Αττική.

Πρωτεργάτης, εμπνευστής, δημιουργός και εκτελεστής του όλου εγχειρήματος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων Θεόδωρος Κ. Νασιώτης, που μαζί με τους κ.κ. Χρύσα Ντάλα και Νίκο Ρεστέμη σήκωσαν το βάρος της όλης προσπάθειας. 

Με πενιχρά μέσα και ανηλεή και αδυσώπητο πόλεμο ενδοπαραταξιακά, κατάφεραν στο τέλος να πετύχουν χάρις την επιμονή, την υπομονή και τη μεθοδικότητα τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι πουθενά στις φωτογραφίες της τελετής βράβευσης που δημοσιεύτηκαν μέχρι σήμερα, δεν εικονίζεται ο κ. Νασιώτης, παρά μόνο ο... Δήμαρχος.

Ο ίδιος ο κ. Νασιώτης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (δείτε τη στο τέλος του άρθρου), αναφέρεται σε όλα τα παραπάνω κάνοντας μεν απολογισμό των δράσεων αλλά αφήνοντας και σαφείς αιχμές προς "πάσα κατεύθυνση".

Μάλλον είναι η κατάλληλη στιγμή, να επαναφέρουμε την πρόταση που είχαμε κάνει από τo KNet δύο χρόνια πριν, στην αρχή της πανδημίας. Είχαμε προτείνει τότε και το προτείνουμε πάλι και σήμερα:

"...ο δήμος Καλαβρύτων θα πρέπει να τιμήσει τους κ.κ. Νασιώτη, Ντάλλα και Ρεστέμη, για την τεράστια συμμετοχή και προσφορά τους ώστε ο δήμος μας να βγει αλώβητος από την παγκόσμια αυτή δοκιμασία."

Οψόμεθα λοιπόν.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Νασιώτη.

Best city Awards
  Τα καταφέραμε λοιπόν.
Πήραμε το δεύτερο βραβείο στον τομέα Υγείας μεταξύ όλων των δήμων της Ελλάδος. Χωρίς φανφάρες χωρίς οικονομική υποστήριξη χωρίς προσωπικό μόνο με την προσωπική θέληση και την υπέρμετρη εργασία των δύο πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας της κυρίας  Ντάλας Χρύσας και του κυρίου Νίκου Ρεστεμη.
Δεν είχαμε ούτε 25.000 ευρώ που δίνονται για εκδηλώσεις ούτε τα πολυτελή τραπέζια που παρατίθενται για κοσμικές εκδηλώσεις και κοστίζουν ένα κάρο λεφτά. Καλέσαμε Καθηγητες Πανεπιστημίων να μιλήσουν και να μας *ανοίξουν τα μάτια * και τους ορίζοντες για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση παθήσεων που μαστίζουν την κοινωνία μας. Και τους προσφέραμε ένα λιτό γεύμα και πολλές φορές μόνο ένα σάντουιτς και ένα καφέ και άλλες φορές τίποτα.
Είμαστε ένας Δήμος τεράστιο σε έκταση με υποβαθμισμένη από την πολιτεία Πρωτοβάθμια Περίθαλψη αραιοκατοικημένη και ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει κάνεις όλη αυτή την κατάσταση είναι η έγκυρη ενημέρωση των δημοτών μας η γνώση και αξιολόγηση των πρώτων συμπτωμάτων για την έγκαιρη διάγνωση και η γνώση για παροχή πρώτων βοηθειών σε πάσχοντας συνανθρώπους μας.
Καλέσαμε ειδικούς για να διδάξουν στους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας και της πυροσβεστικής αλλά και σε όσους συνδημότες μας ήθελαν την καρδιοαναπνευστική  ανάνηψη και όχι μόνο.
Καλέσαμε καθηγητές ογκολόγους για να μιλήσουν για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου αλλά και να εξετάσουν όσους συνδημότες μας ήθελαν.
Προμηθευτήκαμε απινιδωτές που τους μοιράσαμε στα Αστυνομικά τμήματα στην Πυροσβεστική αλλά και σε όλες τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων μας στο γήπεδο σε Μοναστήρια αλλά και σε χωριά μας.
Προσπαθήσαμε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας να προστατεύσουμε τους δημότες μας κάνοντας σε όλες τις δημοτικές μας ενότητες άπειρα rapid test για να ανιχνεύσουμε έγκαιρα τη νόσο και να μειώσουμε την εξάπλωσή της στην κοινότητα.
Είμαστε ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που καθιέρωσε τον θεσμό των δωρεάν rapid test από τους δήμους και ο πρώτος που έχει πραγματοποιήσει τον μεγαλύτερο αριθμό δειγμάτων.
Αλλά το κυριότερο που καταφέραμε.
Βάλαμε το λιθαράκι ούτως ώστε όσοι έρθουν μετά από μας να συνεχίσουν αυτό που αρχίσαμε εμείς.
Να καταλάβουν ότι ο δήμος δεν είναι μόνο για να ρίχνει τσιμέντα και να κάνει φανφάρες. Ο δήμος έχει την υποχρέωση απέναντι στους δημότες του να μέριμνα και να φροντίζει για την υγεία των δημοτών του.
Να πιέζει την Πολιτεία για μεγαλύτερη ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και να απαιτησει από αυτήν να περιέλθει η πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας στους δήμους.
Γιατί αυτοι ξέρουν πολύ καλύτερα από την κεντρική εξουσία τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του δήμου τους
   Θεόδωρος Κ Νασιωτης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com