Καμία αναφορά στον Κώστα Κούκιο από τον επίσημο Δήμο, στην εκδήλωση της ΔΗΚΕΚ για τα 78 χρόνια από το Ολοκαύτωμα!!!

Τον Ιούλιο του 2019, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), επισκέφθηκε έπειτα από πρόσκληση τη Βουλή, και συγκεκριμένα την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος.

Η Ομοσπονδία και η ΕΣΗΕΑ είχαν ήδη στείλει στον τότε καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό Στέλιο Πέτσα, αλλά και στον τότε υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο πρόταση για την ίδρυση Γραφείων Τύπου στους δήμους, για την ανάπτυξη της τοπικής δημοσιότητας και ενημέρωσης των πολιτών. 

Μεταξύ των άλλων στην πρόταση ανέφεραν ότι, αρμοδιότητα του Αυτοτελούς Γραφείου Τύπου και ΜΜΕ είναι η ενημέρωση των δημοτών και κάθε ενδιαφερόμενου για τις δράσεις και τις ενέργειες του δήμου, η ενίσχυση της διαφάνειας στις σχέσεις του δήμου με τους δημότες του και η διαχείριση κάθε ζητήματος, που άπτεται της παροχής ενημέρωσης και πληροφόρησης προς τους δημότες για ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του δήμου.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, ο Δήμος Καλαβρύτων με την 121/2021 απόφασή του, που φέρει την υπογραφή του Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου, ανέθεσε απευθείας, «Υπηρεσίες Γραφείου Τύπου, ενέργειες δημοσιογραφικής επιμέλειας και προώθησης του έργου προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, συνδρομής στην εθιμοτυπία και συμμετοχή σε δράσεις τουριστικής προβολής, του Δήμου Καλαβρύτων», ποσού 20.000,00 €, σε βάρος του Κ.Α. 00-6431, έως 31/12/2021.

Το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, έγινε στο "Πολύκεντρο" στα Καλάβρυτα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 78 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του 1943, η εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαβρύτων (ΔΗ.Κ.Ε.Κ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα ‘Νίκος Πουλαντζάς’ και τον όμιλο φίλων “Νίκου Πουλαντζά”, Παράρτημα Πάτρας «Β. Δεσποινιάδου», που ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων. (Διαβάστε εδώ).

Από το δήμο Καλαβρύτων, προφανώς από το γραφείο τύπου, εκδόθηκε δελτίο για την παραπάνω εκδήλωση το οποίο δημοσιεύουμε όπως ακριβώς μας στάλθηκε στο τέλος του άρθρου. Όπως μπορεί εύκολα κάποιος να διαπιστώσει, δεν γίνεται καμία αναφορά στην ουσία της εκδήλωσης, ούτε στο τι ειπώθηκε από τους ομιλητές, ούτε καν στο όνομα του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου της ΔΗΚΕΚ Κώστα Κούκιου που ήταν ο διοργανωτής της εκδήλωσης. Αντίθετα γίνεται ΜΟΝΟ αναφορά και μάλιστα λεπτομερής, στο τι είπε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, παραπέμποντας στο... μέλλον, αναφορά για την ουσία της εκδήλωσης.

Αφήνουμε τους αναγνώστες μας να κρίνουν, αν το παρόν δελτίο τύπου συμβάλλει στην πλήρη ενημέρωση των δημοτών και κάθε ενδιαφερόμενου, για την συγκεκριμένη δράση και ενέργεια της ΔΗΚΕΚ και κατ' επέκταση του δήμου.

Εμείς πάντως συμφωνούμε με την άποψη συμπατριώτη μας ο οποίος σχολίασε ότι, θυμίζει τα κινηματογραφικά επίκαιρα, διάρκειας περίπου 10 λεπτών, τα οποία προβάλλονταν στις κινηματογραφικές αίθουσες, πριν από την έναρξη της ταινίας κατά τη διάρκεια της χούντας... 

Επειδή δεν πιστεύουμε, ή δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος έδωσε την έγκρισή του να φύγει τέτοιο δελτίο τύπου για την συγκεκριμένη εκδήλωση, ελπίζουμε στην άμεση επανέκδοση του, όπως ελπίζουμε στο μέλλον να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου Καλαβρύτων για την εκδήλωση - συζήτηση:

 

Οι νέοι μας το «κλειδί» για την οριστική

απομόνωση κάθε φαινομένου φασισμού

«Οφείλουμε να δούμε, οφείλουμε να ξέρουμε, ποιες ήταν οι διεργασίες, ποιο ήταν το υπόβαθρο πάνω στο οποίο εδράστηκαν και βρήκαν ερείσματα ο εκφασισμός, το ναζιστικό ιδεολόγημα και η παρατεταμένη ύπνωση ολόκληρων λαών».

Αυτό επεσήμανε το Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, κατά την ομιλία του, στο Συνέδριο με τίτλο ««78 χρόνια απ’ το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων-Αντιφασιστικός, Αντιναζιστικός Αγώνας και σύγχρονες προεκτάσεις», που οργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων, με τη συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων «Σπήλαιο Λιμνών Καστριών» και υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου «Νικόλαος Πουλαντζάς» και την επιμέλεια του Ομίλου Φίλων Νικολάου Πουλαντζά Πάτρας.

Στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι «τα Καλάβρυτα, οι ήρωες νεκροί μας στο Λόφο του Καππή, όλες οι οικογένειες του τόπου που ακόμα έχουν νωπές μνήμες απ’ την εκτέλεση του ανδρικού πληθυσμού και την ολική καταστροφή της πόλης, η αποτύπωση της φρίκης, ο όλεθρος αλλά και το μεγαλείο της αντίστασης των Καλαβρυτινών, ο πατριωτισμός που δεν υποχώρησε μπροστά στις κάνες των όπλων, το ανάστημα τους την ώρα της εκτέλεσης, όλα μαζί, είναι σύμβολα της παγκόσμιας Ιστορίας. Αλλά και διαρκείς αφορμές ώστε κάθε στιγμή, κάθε φορά, σε κάθε περίοδο, χθες, σήμερα, αύριο, να στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μικρή χαραμάδα που επωάζει το όποιο ‘αυγό του φιδιού’».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ανέφερε ότι για την οριστική απομόνωση κάθε φαινομένου φασισμού, όπως, όπου κι σ’ όποια εποχή εκδηλώνεται, «οι νέοι μας είναι το ‘κλειδί’. Να δείξουμε στους νέους μας τον δρόμο. Να μιλήσουμε στη γλώσσα τους. Να τούς πούμε ότι κάθε γενιά είχε απέναντι της τείχη που περιόριζαν τους ορίζοντες της. Αλλά η όποια συγκυρία δεν ήταν, δεν είναι, λόγος ν’ αδυνατίζει η πίστη μας στο αύριο, στην πρόοδο και στις δημοκρατικές αξίες, στους θεσμούς, στον σεβασμό, στην αλληλεγγύη και στα ιδανικά που, μέρα με τη μέρα, μάς πάνε και λίγο ψηλότερα».

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Παπαδόπουλος έκανε αναφορά σ’ ένα κείμενο του συγγραφέα και αγωνιστή Ιάκωβου Καμπανέλλη. Στο οποίο αναφέρεται: «Ο ναζισμός δεν άρχισε με τον Χίτλερ, γι’ αυτό και δεν τον πήρε μαζί του. Τον ναζισμό τον τρέφουν τα κοινωνικά προβλήματα. Και ο κίνδυνος δεν είναι τώρα η εμφάνιση ενός νέου Χίτλερ και η σπορά ενός άλλου, μεγάλου πολέμου. Ο κίνδυνος είναι η αδιαφορία για τα αίτια που αναγεννούν τον ναζισμό και εν συνεχεία η απάθεια και η ανοχή για ένα φαινόμενο που μπορεί να εξελιχθεί σε μαζική διανοητική μόλυνση».

«Κείμενο διαχρονικά επίκαιρο, ακριβές και αλάνθαστο», όπως παρατήρησε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων.

Οι πολύ καλές και αξιόλογες ομιλίες των: Μενέλαου Χαραλαμπίδη, Ηλία Νικολακόπουλου, Κωστή Καρπόζηλου, Κωστή Παπαϊωάννου και του συντονιστή Βαγγέλη Πολίτη - Στεργίου θα δημοσιευθούν σε επόμενο δελτίο τύπου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 17 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com