ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Φτου και πάλι απ' την αρχή!!!

Εξαφανίστηκε "ως δια μαγείας" από την επανα-προκήρυξη η κατασκευή του νέου αναβατήρα "ΑΡΤΕΜΙΣ ΙΙ".

Διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ότι, "μετά και την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών προκηρύχθηκε εκ νέου το μεγάλο έργο της αντικατάστασης των αναβατήρων του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Η συγκεκριμένη εξέλιξη σηματοδοτεί και την επίσημη πλέον έναρξη των διαδικασιών ώστε να ξεκινήσει η μεγαλύτερη παρέμβαση αναβάθμισης στο χιονοδρομικό κέντρο μετά την έναρξη της λειτουργίας του".

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι, η επανα-προκήρυξη γίνεται μετά το "φρένο" που είχε βάλει η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.), μετά από προσφυγή της Αυστριακής εταιρείας “Doppelmayr”, η οποία κατέθεσε ένσταση, θεωρώντας ότι, ενώ έχει τα εχέγγυα να κατασκευάσει το συγκεκριμένο έργο, μπήκαν από την Περιφέρεια συγκεκριμένοι όροι στο διαγωνισμό με αποτέλεσμα η ίδια να αποκλείεται.

"Σύμφωνα με την διακήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα απ’ την Περιφέρεια", συνεχίζει το δελτίο τύπου του Χιονοδρομικού, "το σύνολο του έργου «Αναβάθμιση, Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός των Εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων», τίθεται σε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με «συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης το ποσό των 22.630.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ», (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ, 18.250.000 ευρώ). Η έναρξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών ορίστηκε η Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και η ημερομηνία λήξης η Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 ενώ κριτήριο κατακύρωσης, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη, είναι η «πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής για το σύνολο των υπό-προμήθεια ειδών και υπηρεσιών». Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί με τον ανάδοχο θα είναι διετής, το δε έργο, όπως είναι γνωστό, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει ηλεκτρονικά, τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών, ήτοι την 15/07/2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11 π.μ. από την αρμόδια επιτροπή αποσφράγισης και αξιολόγησης των προσφορών. Μεταξύ άλλων, στο έργο αναβάθμισης, εντάσσεται η αντικατάσταση των δυο κύριων αναβατήρων «Αχιλλέας» και «Στύγα» με νέους αποσυμπλεκόμενους αναβατήρες (καμπίνες κλειστού τύπου 10 θέσεων και ανοιχτά καρεκλάκια 6 θέσεων). Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η πλήρης ανακατασκευή του πέτρινου κτιρίου που βρίσκεται στην τοποθεσία «βαθειά λάκκα» ώστε να χρησιμοποιηθεί ως νέος χώρος εστίασης για τους επισκέπτες και χιονοδρόμους του κέντρου καθώς και η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου για όλους τους αναβατήρες με παράλληλη ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων για το κοινό".

Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, πουθενά στην νέα διακήρυξη δεν υπάρχει η εγκατάσταση του νέου αναβατήρα “Άρτεμις ΙΙ”, που προβλεπόταν στον διαγωνισμό του Νοεμβρίου του 2021.

Ως εκ τούτου η τελευταία παράγραφο του δελτίου τύπου του Χιονοδρομικού που αναφέρει επί λέξη:

"Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδος για την πολύτιμη συνδρομή τους, τα στελέχη των Υπηρεσιών και των τεχνικών υπηρεσιών της καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. και της διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου, που συνέβαλαν στην ωρίμανση και τελική δημοπράτηση του έργου",

μάλλον είναι εκ των οκ άνευ και σκοπό έχει την... "στάχτη στα μάτια" των αδαών...

Επειδή εμείς στο KNet σεβόμενοι τους αναγνώστες μας σκοπό έχουμε την αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση, ας δούμε τι γράφαμε δύο χρόνια πριν, τον Μάϊο του 2022, στο άρθρο με τίτλο "ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Εμείς τα λέγαμε από τότε, όταν όλοι πανηγύριζαν!":

"Η ένταξη λοιπόν του ποσού των 19.418.636 ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων είναι γεγονός αναμφισβήτητο. "Ερχόμαστε όμως στο… “δια ταύτα”. Λεφτά στο ταμείο του Δήμου μπήκαν; Αν ναι πoιo είναι το ποσό που εκταμιεύτηκε; Τι γίνεται με τα υπόλοιπα; Πότε θα εκταμιευτούν; ποσό το οποίο εκταμιεύτηκε στο Δήμο και αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2018, είναι ένα συμβολικό της τάξης των 100.000 ευρώ. Όσον αφορά τα υπόλοιπα 19.318.636 ευρώ, πρόκειται να εκταμιευτούν στο μέλλον, άγνωστο σε πόσα χρόνια, αν και εφόσον ξεκινήσουν οι εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Χιονοδρομικού, γίνουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δεν υπάρξει περικοπή στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, πράγμα όχι σπάνιο τα τελευταία χρόνια και τα εγκρίνει τμηματικά με την πρόοδο των έργων η περιφέρεια. Σίγουρα το γεγονός της εξασφάλισης της χρηματοδότησης είναι σημαντικό και πιστώνεται στα θετικά Κατσιφάρα – Λαζουρά, όμως εξίσου σημαντικό είναι και η εκταμίευση του ποσού στα ταμεία του Δήμου και αυτό από ότι φαίνεται έχει ακόμα δρόμο… "Ας συνεχίσουμε λοιπόν όλοι μαζί τα πανηγύρια και ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε εκπλήξεις στο μέλλον…" ΝΑΙ! Αυτό γράφαμε στις 12 Δεκεμβρίου του 2018, ενάμιση σχεδόν χρόνο πριν, για την ένταξη του ποσού των 19.418.636 ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων . Και το γράφαμε, όχι γιατί έχουμε κάποιο χάρισμα μελλοντολόγου, αλλά γνωρίζοντας και σταθμίζοντας τα τότε γεγονότα, που, όπως αποδεικνύεται σήμερα το κάναμε σωστά, βλέπαμε τις... "εκπλήξεις του μέλλοντος" να έρχονται και θέλαμε να ενημερώσουμε, όπως πάντα με αίσθημα ευθύνης, τους αναγνώστες μας..."

Ας λουστούμε τώρα προς το παρόν την περικοπή του νέου αναβατήρα "ΑΡΤΕΜΙΣ ΙΙ" και ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε στο μέλλον άλλες παρόμοιες εκπλήξεις!!! Αν και με την παρούσα δημοτική αρχή όλα είναι πιθανά...

Β.Χ.Α.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com