Γιώργος Τσενές: Ώρα Ευθύνης και Ευθυνών

Ευθύνες για την, "ίσως μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση πληθυσμού στην Ελλάδα" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που παρουσίασε ο Δήμος Καλαβρύτων στην τελευταία απογραφή, καταλογίζει σε όλους όσους διοίκησαν το Δήμο τα τελευταία 25 χρόνια με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσενές.

Ο κ. Τσενές στην ανακοίνωσή του, κάνει επίσης λόγο για ανυπαρξία έργων της δημοτικής αρχής Παπαδόπουλου, απουσία σχεδιασμού, ρουσφετολογικές και άνευ προοπτικής προσλήψεις νέων με μπλοκάκι στο Δήμο που έχουν σκοπό την πολιτική ομηρία, πολιτική "Μπετονιέρας" και γενικά μιλά για παρωχημένες πολιτικές που οδηγούν το δήμο Καλαβρύτων σε πλήρη ερημοποίηση.

Τέλος, κάνει έκκληση σε φορείς, συλλόγους, συμπατριώτες μας και στους απανταχού Καλαβρυτινούς, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καλώντας τους άμεσα σε "Παν-Καλαβρυτινό συναγερμό", όπως αναφέρει, για την διάσωση του Ιστορικού και Μαρτυρικού μας Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Τσενέ:

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΩΝ

Τα αποτελέσματα της πληθυσμιακής απογραφής, επιφύλαξαν μια τραγική είδηση για τον Ιστορικό και Μαρτυρικό Δήμο μας.

Μετρηθήκαμε και βρεθήκαμε 9.281 κάτοικοι, σπάζοντας το ψυχολογικό όριο των 10.000 κατοίκων.

Οι ευθύνες αυτών που από το 1999 έως σήμερα είχαν και έχουν τη διοίκηση του, είναι τεράστιες. Παρέλαβαν Δήμο με ιστορία, η οποία τα τελευταία χρόνια αμφισβητήθηκε κι αυτή (Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου), και παραδίδουν Κοινότητα, όπως πολύ ορθά έγραψε σχετικό έντυπο της περιοχής μας (ΩΡΑ των Καλαβρύτων).

Κανένα αναπτυξιακό έργο δεν έχει προγραμματιστεί.

Ακόμα κι αυτή η πολυδιαφημισμένη γαλακτοκομική σχολή μπήκε στις καλένδες.

Το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο, τα σχεδόν ανύπαρκτα δίκτυα ύδρευσης - αποχέτευσης, η έλλειψη βασικών υπηρεσιών σε νέες τεχνολογίες, υγεία, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ενεργειακές κοινότητες κλπ, συρρικνώνουν τον Δήμο μας οδηγώντας τον σε ερημοποίηση.

Και ρωτάω όλους αυτούς τους κ.κ. Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και γενικά όλους όσους διοίκησαν και συνεχίζουν να διοικούν το Δήμο μας:

Είναι περήφανοι για το “έργο τους”;

Μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους νέους που έμειναν εδώ;

Τι έχουν άραγε να πουν στους αγρότες και στους επαγγελματίες που επέλεξαν να επενδύσουν τις οικονομίες τους στον τόπο μας, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο μέλλον;

Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί οι κύριοι, που επέτρεψαν να αποψιλωθεί ο τόπος μας από δημόσιες υπηρεσίες, στους συνταξιούχους του Δήμου μας που είναι και η πλειοψηφία, όταν ακόμα και για τις πιο απλές καθημερινές συναλλαγές αναγκάζονται να τρέχουν σε Πάτρα, Αίγιο, Τρίπολη κλπ.;

Προφανώς, ρίχνοντας λίγα κυβικά μέτρα μπετόν εδώ κι εκεί, σπαταλώντας χιλιάδες ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, θα πουν για την πολιτική της “Μπετονιέρας”. Θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου. Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Παπαδόπουλος στις ομιλίες του προεκλογικά, για ημέτερους εργολάβους, τσιμέντο, πεντοχίλιαρα, κατηγορώντας την δημοτική αρχή του κ. Λαζουρά.

Προφανώς επίσης, προσλαμβάνοντας για λόγους εκδούλευσης και υφαρπαγής ψήφων επιλεκτικά κάποιους νέους με το γνωστό μπλοκάκι, κρατώντας τους ουσιαστικά ομήρους χωρίς καμία επαγγελματική τύχη, θα πουν ότι συνέβαλλαν αποφασιστικά στην επίλυση του θέματος της ανεργίας.

Παρωχημένες δηλαδή πολιτικές δεκαετιών, που οδήγησαν τον δήμο μας ίσως στην μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση πληθυσμού στην Ελλάδα.

Έτσι και με δεδομένο ότι ο κρατικός σχεδιασμός, (σχολεία, Νοσοκομεία- Κ.Υ., αστυνομικά τμήματα, Δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες) ξεκινά με αφετηρία τον πληθυσμό κάθε Δήμου, βάση των δημογραφικών στοιχείων που αντλούνται από τις απογραφές, η καμπάνα χτύπησε…

Η ώρα της ευθύνης ήρθε.

Η δημοτική αρχή πρέπει να πάψει να ακροβατεί, μεταξύ επικοινωνίας και πραγματικότητας και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Θα πρέπει άμεσα και με τη συμμετοχή όλων (φορέων, αγροτικών, συνδικαλιστικών και πολιτιστικών συλλόγων, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών), να υπάρξει ένας Παν-Καλαβρυτινός συναγερμός, για τη διάσωση του Ιστορικού και Μαρτυρικού μας Δήμου.

Δεν χωράει πλέον ολιγωρία, ούτε στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις.

Άμεση, ουσιαστική και αποτελεσματική συμβολή από τους απανταχού Καλαβρυτινούς.

Όλοι έχουμε ευθύνη και όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος.


Γιώργος Τσενές

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com