Φιέστες και φωτογραφίες και από την Περιφέρεια;

Παρέλαβαν πέρυσι τον Νοέμβριο, τον εξοπλισμό από την πρώτη φάση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου για την περιοχή των Καλαβρύτων, "Αλλαγή και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων συνολικής αξίας 1.240.000€", που είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη διοίκηση και την πρώην περιφερειακή αρχή και συμπεριελάμβανε :

Α. Διαστρωτικό μηχάνημα – χιονοστρωτήρας (snowgroomer) με σύστημα βαρούλκου (βίντζι) της εταιρείας Prinoth, μοντέλο Lietwolf winch

Β. Διαστρωτικό μηχάνημα – χιονοστρωτήρας (snowgroomer) της εταιρείας Prinoth, μοντέλο Bison X

Γ. Ημιφορτηγό 4Χ4 της εταιρείας Toyota, μοντέλο Hilux double cab Δ. 2 αμαξίδια – ερπυστριοφόρα ΑΜΕΑ (action trackchair ST)

Ε. 4 αυτοκινούμενες φρέζες εκχιονισμού πεζού χειριστή

ΣΤ. Μηχανοκίνητο έλκηθρο (snowmobile) της εταιρείας Polaris, μοντέλο 550 indy LXT (2 θέσεων)

Ζ. Μηχανοκίνητο διασωστικό έλκηθρο (snowmobile) της εταιρείας Polaris, μοντέλο 800 titan Adventure 155 (2 θέσεων)

Η. 2 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας Borne Recharge.

Η πραγματικότητα είναι πως η Περιφερειακή αρχή του κου Φαρμάκη παρέλαβε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την προηγούμενη περιφερειακή αρχή μια έτοιμη και ενταγμένη επένδυση (20,1 εκατ.ευρώ την μεγαλύτερη κρατική επιχορήγηση 96% που έχει δοθεί ποτέ σε ΑΕ ΟΤΑ σε όλη την χώρα), με έτοιμη δημοπράτηση του πρώτου υποέργου.

Από το 2018 μέχρι και σήμερα (πάμε για το τέλος του 2021), το μόνο που έχει προχωρήσει η ΠΔΕ είναι οι φιέστες και οι φωτογραφίες για την παραλαβή των παραπάνω εξοπλισμών και η δημοπράτηση βιολογικού εξοπλισμού για την επιχείρηση του Χ.Κ.Κ.

Αυτά έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο συμπατριώτης μας Κώστας Κακαβάς, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, της δημοσίευσης προκήρυξης του ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού σχετικά με το υποέργο «εγκατάσταση επεξεργασίας Λυμάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων» η οποία αναρτήθηκε στις 22/09/2021 από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας με συνολικό προϋπολογισμό €705.217,29 πλέον ΦΠΑ, θέλοντας να τονίσει την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση του παραπάνω έργου.

Αν λάβει κανείς υπόψη του και το γεγονός ότι μόλις τις τελευταίες ημέρες, (Σεπτέμβριος 2021) ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες συντήρησης του οδικού άξονα Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο με την ασφαλτόστρωση από την διασταύρωση στον Άγιο Νικόλαο έως τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού, ενός έργου τη σύμβαση του οποίου ο τότε Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας είχε υπογράψει με τον ανάδοχο του έργου, δύο χρόνια πριν (Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019) δεν έχει παρά να συμφωνήσει με την διαπίστωση του κ. Κακαβά.

Από την άλλη υπάρχει και η άποψη ότι, "μέσα στην πλήρη ανυπαρξία προγραμματισμού και υλοποίησης έργων από τη δημοτική αρχή του Θανάση Παπαδόπουλου, πάλι καλά που γίνονται, έστω και καθυστερημένα, κάποια έργα από την Περιφέρεια και κάτι κινείται", η οποία φυσικά και δεν αναιρεί την προηγούμενη του κ. Κακαβά.

Βέβαια κανείς δεν αναφέρει, ότι για να φτάσει κάποιος και να "πατήσει" τον οδικό άξονα Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο, πρέπει πρώτα να περάσει, χειμώνα με τις γνωστές συνθήκες της περιοχής, από άθλιας κατάστασης και επικίνδυνους δρόμους. Είτε από την Πούντας-Καλαβρύτων, είτε από την Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, είτε από την... "μέσα χώρα" προερχόμενος από την Τρίπολη και την 111.

Καλό Χειμώνα!!!

 

Β. Αποστολόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
18 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com