Εκτός σχεδιασμού επιχειρηματικού πάρκου ο Δήμος Καλαβρύτων. Για τους δημότες έμεινε μόνο η φωτογραφία!!!

Ενημερωτική εκδήλωση,  όπου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσίασε το σχέδιο ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πάρκων για την Αχαΐα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο “My Way”, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια, στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την εισαγωγική του ομιλία, έθεσε το στόχο για την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία και την ανάπτυξη νέων παραγωγικών μονάδων.

Η μελέτη που αποτελεί ένα «εργαλείο» οργάνωσης και αειφορικής ανάπτυξης της βιομηχανικής παραγωγής, προκρίνει 13 περιοχές στη Δυτική Ελλάδα που μπορούν να διαμορφωθούν ως Επιχειρηματικά Πάρκα, εκ των οποίων οι έξι βρίσκονται  Αχαΐα.

Να ενημερώσουμε ότι, τα  Επιχειρηματικά  Πάρκα  αποτελούν  σημαντικότατο  παράγοντα  για  την  οικονομική πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας, κατά συνέπεια και της ευρύτερης περιοχής στην οποία υπάγονται. Είναι χώροι στους οποίους μπορούν να φιλοξενηθούν επιχειρήσεις, βάση μίας πρότυπης ανάπτυξης διεθνών προδιαγραφών,  καθώς  προσφέρει  σε  κάθε  επενδυτή,  τη  δυνατότητα  να  ξέρει  εκ  των προτέρων  τι  ακριβώς  μπορεί  να  κάνει,  με  ποιους  όρους  και  κανόνες  και  σε  πλήρως ελεγχόμενα χρονοδιαγράμματα, χωρίς πλέον τις συνήθεις ελληνικές δυσάρεστες εκπλήξεις και ανατροπές.

Ταυτόχρονα όμως διασφαλίζεται μελλοντικά η απρόσκοπτη  λειτουργία της κάθε επιχείρησης  διαμέσου  του  Κανονισμού  Λειτουργίας  και  των  πλεονεκτημάτων από  τις υπηρεσίες που θα μπορούν να παρέχονται στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις.

  • Χωροθετούνται στο πλαίσιο εφαρμογής  του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και οργανώνονται  με  γνώμονα  την  προστασία  του  περιβάλλοντος στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης.
  • Δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.
  • Συμβάλουν  στην  ενίσχυση  της  ανταγωνιστικότητας  των  εγκατεστημένων επιχειρήσεων. 
  • Προστατεύουν  και  βελτιώνουν  την  ποιότητα  ζωής  των  κατοίκων  των  γειτονικών οικιστικών  περιοχών  και  επηρεάζουν  θετικά  την  διαμόρφωση σταθερών αξιών ακίνητης περιουσίας στην ευρύτερη περιοχή.
  • Διασφαλίζουν  για  τους  εργαζόμενους  στις  εγκατεστημένες  επιχειρήσεις,  τις συνθήκες για το βέλτιστο περιβάλλον  εργασίας.
  • Ρυθμίζουν  έμμεσα,  αλλά  ουσιαστικά,  την  άναρχη  χωροθέτηση  των  επιχειρήσεων και τα προβλήματα που επιφέρουν στις τοπικές κοινωνίες η άτυπη και διάσπαρτη συγκέντρωση διαφόρων κατηγοριών εγκαταστάσεων.

Η θέσπισή  και ο σχεδιασμός τους γίνεται πρωταρχικά για λόγους δημόσιας ωφέλειας.

Με βάση τα παραπάνω, εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τη σημασία που θα είχε για ολόκληρο το Δήμο Καλαβρύτων η δημιουργία ενός τέτοιου επιχειρηματικού πάρκου, ειδικά για την πολυδιαφημιζόμενη προεκλογικά και ξεχασμένη μετεκλογικά από τον Θανάση Παπαδόπουλου, "έσω χώρα", αν επιλέγονταν κάποια περιοχή από τις ΔΕ Παϊων, Αροανίας ή Κλειτορίας.

Διαβάζοντας στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας ότι στην εκδήλωση στο ξενοδοχείο “My Way” παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, περιμέναμε να δούμε, έστω μια εξαγγελία για το μέλλον, δρομολόγησης κατασκευής, ενός επιχειρηματικού πάρκου και στο Δήμο Καλαβρύτων.

Δυστυχώς όμως οι επόμενες γραμμές του ίδιου δελτίου, μας προσγείωσαν στην πραγματικότητα. Γράφει παρακάτω το δελτίο τύπου:

"Ωστόσο, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, προκειμένου ο σχεδιασμός να είναι ρεαλιστικός και άμεσα υλοποιήσιμος, μόνο δύο περιοχές προκρίνονται για την δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων στην Αχαΐα. Πρόκειται για την περιοχή του Αγίου Βασιλείου στον Δήμο Πατρέων και για τις περιοχές του Μεγανίτη ή του Σελινούνται στον Δήμο Αιγίου.

Έτσι, για εμάς τους δημότες στο Δήμο Καλαβρύτων έμεινε μόνο η φωτογραφία...

B.A.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
13 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com