Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Φούρας, αδελφός του Ανδρέα Φούρα

Με μια συγκινητική ανάρτηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε γνωστό το θάνατο του αδελφού του Δημήτρη, ο συμπατριώτης μας πρώην Υφυπουργός Ανδρέας Φούρας.

Συγκεκριμένα έγραψε ο κ. Φούρας:

"Μανούλα μην κλαις άλλο, η ξενιτιά ήταν αβάσταχτη το ξέρω, τώρα πια όμως όχι άλλα κλάματα, έρχεται και ο Δημήτρης μας κοντά σου, άσε τα κλάματα για εμάς".

Ο εκλιπών Δημήτρης Φούρας, ζούσε στην Αυστραλία και υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες πολιτικές προσωπικότητες της Ελληνικής Διασποράς, με διαρκείς δημοκρατικούς αγώνες, με πίστη, πάθος, προσήλωση και αδιαπραγμάτευτη συνέπεια στο καθήκον της υπεράσπισης κοινωνικών αξιών και ατομικών δικαιωμάτων. 

Το 2014 τιμήθηκε απ’ την Βασίλισσα Ελισάβετ ως μέλος του Τάγματος της Τιμής της Αυστραλίας για τους αγώνες του υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης, υπέρ της νεολαίας και της εξάλειψης της φτώχειας και του φαινομένου των αστέγων. 

Βουλευτής από το 1977 του Εργατικού Κόμματος, Πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του Κουίνσλαντ από το 1990 έως το 1996 και βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Ασγκρόουβέως έως το 2006, άφησε το δικό του προσωπικό και πολιτικό αποτύπωμα και μια σημαντική παρακαταθήκη. 

Την βαθιά θλίψη του και τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια, εξέφρασε στην οικογένεια του, στους οικείους του, στα αδέλφια του και ιδιαίτερα στον πρώην Υφυπουργό και στενό συνεργάτη του στον Δήμο Ανδρέα Φούρα, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
15 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com