ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Κάλεσμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2022

Εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2022 και σύμφωνα με τη νέα Πυροσβεστική Διάταξη 20/2022, ο Δήμος Καλαβρύτων καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων να φροντίσουν μέχρι 30 Απριλίου 2022 για την απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης (ξερά χόρτα, κατακείμενα ξερά κλαδιά, υπολείμματα καθαρισμού βλάστησης, κοπή ξερών δέντρων & κλαδιών αυτών, κλαδιών που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη από 3 μέτρα από κτίσματα), καθώς και τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καύσιμων ή υλικών που εκρήγνυνται, τα οποία βρίσκονται εντός των οικοπέδων τους και μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης αυτής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.

Καλούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων – αγροτεμαχίων να φροντίσουν ώστε να μην εξέχουν περάν των ιδιοκτησιών τους κλαδιά δένδρων, αυτοφυής βλάστηση κ.λπ. και να μην αναπτύσσονται προς τις οδούς και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία Πυροσβεστικών Οχημάτων. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος Καλαβρύτων, επιφυλασσόμενος για την ενεργοποίηση των ποινικών διαδικασιών του άρθρου 290 του Ποινικού Κώδικα και των διατάξεων του άρθρου 1008 του Αστικού Κώδικα κατά των μη συμμορφούμενων με τα ανωτέρω, θα προβεί σε κοπή βλάστησης και κλαδιών που προκαλούν πρόβλημα στην ασφάλεια των πεζών και οχημάτων στα ευθύνης συντήρησης του οδικού δικτύου του Δήμου.

Η μεταφορά της καύσιμης ύλης που θα παραχθεί από τον καθαρισμό οικοπέδων θα πρέπει να γίνει με μέσα των ιδιοκτητών των οικοπέδων.

Ευελπιστούμε στην συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση των συνδημοτών μας. Η αντιπυρική προστασία είναι υπόθεση όλων μας και είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλουμε στην πρόληψη πρόκλησης πυρκαγιών, αλλά και στο να αποφευχθεί σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω η επιβολή των προστίμων που προβλέπονται από τη νομοθεσία.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
11 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com