ΔΗΚΕΚ: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022 - Πλούσιο πρόγραμμα από εκπαιδευτικές και μουσικές δράσεις.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, Σπήλαιο Λιμνών Καστριών, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων και την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και του Π. Μηλιτσόπουλος Α.Ε.-Τυροκομικά, διοργανώνει και φέτος το ‘’Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022’’, με ένα πλούσιο πρόγραμμα από εκπαιδευτικές και μουσικές δράσεις.

Α) Οι μουσικές εκδηλώσεις μας:

- Βαγγέλης & Βασίλης Κορακάκης /Ασπασία Στρατηγού

Ο Βαγγέλης Κορακάκης είναι ένας λαϊκός δημιουργός που εδώ και 30 χρόνια περίπου ακολουθεί μια διακριτική διαδρομή στο χώρο της ελληνικής δισκογραφίας.

Ο Βαγγέλης Κορακάκης δηλώνει και πάλι παρών στα μουσικά δρώμενα ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με τα τραγούδια του νέου του CD «Άδολη σιωπή», σε στίχους και μουσική που υπογράφει ο ίδιος, αλλά και με τραγούδια του από τις πιο αντιπροσωπευτικές στιγμές της δισκογραφίας του. Το συναυλιακό του πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμη, επιλογές τραγουδιών από ένα πλούσιο ρεπερτόριο από σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του, όπως «Πρώτο Φθινόπωρο», «Στη Σκέψη της Τρελής», «Το ποτηράκι της καρδιάς μου», «Μάνα που ζω », «Έρχονται Βράδια » κ.α , αλλά και γνωστά τραγούδια Ελλήνων καταξιωμένων συνθετών.

Η ιδιαίτερη μουσική του και η ξεχωριστή ερμηνεία του συγκινούν, καθώς ταξιδεύουν τους ακροατές του στον μαγικό κόσμο του λαϊκού τραγουδιού.

Μαζί του στο τραγούδι και στο μπουζούκι ο γιος του Βασίλης και στην ερμηνεία η Ασπασία Στρατηγού συνοδεία επίσης καταξιωμένων μουσικών .

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, 21:00μ.μ. – Κεντρική πλατεία Καλαβρύτων


 

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Κώστας Θωμαΐδης-Δώρα Μπελέρη

Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου διοργανώνεται μουσική εκδήλωση-συναυλία με τον Κώστα Θωμαΐδη. Μαζί του, η Δώρα Μπελέρη.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022, 21:00μ.μ - Μαθητική Εστία Κλειτορίας


 

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’


 


 

-Τσακνής Δ. – Νίκα Μ.

Μετά από ένα μικρό διάστημα αποχής από τα μουσικά δρώμενα, ο Διονύσης Τσακνής ξεκινά τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις! Ο αγαπημένος συνθέτης και τραγουδοποιός θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο με όλες τις μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες του, αλλά και με τραγούδια φίλων του που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην Ελληνική μουσική. Θα παρουσιάσει επίσης τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο Bandiera Rossa.

Μαζί με τον Διονύση Τσακνή θα είναι και η Καλαβρυτινή Ηθοποιός -μουσικός – τραγουδίστρια Μαρία Νίκα.

Τον Διονύση Τσακνή και την Μαρία Νίκα, πλαισιώνει μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών όπως ο Δημήτρης Μπέλλος στο πιάνο, ο Δημήτρης Καρασούλος στην κιθάρα, ο Γιάννης Ράλλης στα τύμπανα και ο Άκης Αμπράζης στο μπάσο.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, 21:00μ.μ. - Κεντρική πλατεία Καλαβρύτων


 

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’


 

-Τα κλεφτόπουλα

Ένα μουσικό σχήμα από νέους μουσικούς, με πρόγραμμα που περιλαμβάνει ελληνική και ξένη pop, disco kai rockn roll που θα μας γυρίσει στις δεκαετίες 60’-70’-80’-90’.

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από:

Μπενάκης Δημήτρης-φωνή, κιθάρα

Ρόλη Γιαμοπούλου-φωνή, τύμπανα

Φωτεινή Τσακνάκη-φωνή, πλήκτρα

Χρήστος Τζελεπόπουλος-μπάσο

Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, 21:00μ.μ. – Πλατεία Χελμού


 


 

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’


 


 


 


 

Β) Οι εκπαιδευτικές δράσεις:


 

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

«Ο Μύθος και ο Ρόλος του στην Ερμηνεία της Πραγματικότητας»

Το θερινό σχολείο αισίως έφτασε στον τρίτο χρόνο λειτουργίας. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια θεσμοθετημένη δραστηριότητα, που λαμβάνει χώρα στον Δ. Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κλειτορίας. Τα οφέλη από το θερινό Σχολείο είναι κοινωνικά, πολιτιστικά, παιδαγωγικά, οικονομικά, επιστημονικά αλλά και τουριστικά, αφού αναδεικνύεται, σε πανελλήνιο επίπεδο, τόσο η περιοχή όσο και τα το Σπήλαιο, με όχημα το Μύθο. Παράλληλα θέτονται οι βάσεις για μια παγκόσμια προβολή της περιοχής μέσα από την δημιουργία της Διεθνούς Ακαδημίας Μύθου.

Φέτος, το Θερινό Σχολείο ανοίγει τα φτερά του, και απευθύνεται σε ενήλικες (φοιτητές-κοινό) αλλά και σε άλλες χώρες εκτός Ελλάδας, σηματοδοτώντας την έναρξη της διεθνοποίησης του. Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν φοιτητές από την Ελλάδα (ΕΚΠΑ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) αλλά και από την Κύπρο και Βουλγαρία. Ταυτόχρονα η παρακολούθηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων είναι ελεύθερη σε όλους.

Οι εκπαιδευτές που στελεχώνουν το Θερινό Σχολείο είναι ακαδημαϊκοί (συν. Βιογραφικά) και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, προσδίδοντας τεράστια αίγλη και αναγνωσιμότητα στο Θεσμό του Σχολείου. Παράλληλα αποτελούν πόλο έλξης και εξωστρέφειας για το κοινό, ειδικά μετά από τα 2 χρόνια της καραντίνας.


 

Χρόνος Διεξαγωγής: 25 Ιουλίου – 31 Ιουλίου

Τόπος Διεξαγωγής: Κλειτορία / Καλάβρυτα - Ελλάδα

Kαλλιτεχνικός Διευθυντής: Αναγνωστόπουλος Ιωάννης

Επιστημονικά Υπεύθυνος: Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος

Συνεργαζόμενοι Φορείς

  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – ΚΔΜΠΣ «Δημιουργική Γραφή» (ΠΔΜ – ΑΠΘ)

  • Κωτόπουλος Η. Τριαντάφυλλος, Βακάλη Άννα

  • ΕΚΠΑ – ΚΔΜΠΣ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» (ΕΚΠΑ – ΠΔΜ),

  • Καλογήρου Τζίνα,

  • ΑΠΘ – Σχολή Καλών Τεχνών – Τμήμα Κινηματογράφου

  • Δρούγκα Κλεονίκη

Πανεπιστήμιο Φρέντερικ – Κύπρος

  • Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου / Λάρνακα (Κύπρος)


 


 

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Με εκτίμηση


 

Κωνσταντίνος Κούκιος

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

α

 

α

 

α

 

α


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com