Το "αόρατο" γραφείο τύπου του Δήμου Καλαβρύτων, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ενεργοποιήθηκε!!!

Τρεις ώρες μετά το δημοσίευμα του "KNet" στάλθηκε δελτίο τύπου και φωτογραφίες από το γραφείο τύπου; του Δήμου Καλαβρύτων για τη συναυλία στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Έστω κι έτσι, καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε το "αόρατο" γραφείο τύπου του Δήμου Καλαβρύτων και να εκδώσει το πρώτο του δελτίο μετά την απευθείας ανάθεση.

Μένει τώρα να μάθουμε από επίσημα χείλη, ποιος είναι ο υπεύθυνος δημοσιογράφος, καθώς και κάθε πότε βρίσκεται στο Δήμο για να τον γνωρίσουμε και να έχουμε μια συνεργασία μαζί του για την προώθηση του Δήμου.

Τρεις ώρες μετά το δημοσίευμα του "KNet" με τίτλο: "Τι γίνεται με την απευθείας ανάθεση από το Δήμο Καλαβρύτων, ποσού 20.000 ευρώ σε δημοσιογράφο για υπηρεσίες γραφείου τύπου;" και τρεις μέρες μετά το γεγονός, στάλθηκε από το Δήμο Καλαβρύτων, δελτίο τύπου με φωτογραφίες, για τη συναυλία, «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», που έγινε την Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021, στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας, στο λόφο απέναντι από την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας.

Το δημοσιεύουμε, περιμένοντας τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που απασχολούν τους δημότες και θέσαμε στο άρθρο, τόσο από το Δήμαρχο, όσο και από τους Δημοτικούς Συμβούλους. Να σημειώσουμε εδώ ότι, μέχρι τις 31/12/2021 που λήγει αυτή η απευθείας ανάθεση, θα μετρήσουμε πόσα δελτία τύπου θα εκδοθούν, για να υπολογίσουμε πόσο θα στοιχίσει το κάθε ένα από αυτά, σε εμάς τους δημότες!

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου και οι φωτογραφίες:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση με ιστορικό πρόσημο για τα Καλάβρυτα

η συναυλία με τον «Ύμνος εις την Ελευθερίαν»


 

Με μια σπουδαία καλλιτεχνική εκδήλωση και μια κατανυκτική βραδιά, στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας - Αγωνιστών 1821, συνεχίστηκε την Παρασκευή 23 Ιουλίου ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Καλαβρύτων για τα 200 χρόνια απ’ την κήρυξη της Επανάστασης στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και η Μικτή-Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικής Πατρών, σε ενορχήστρωση και διεύθυνση του Αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά και η μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη (σολίστ-απαγγελία), παρουσίασαν το έργο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, σε μουσική Νικολάου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου.

«Μια εκδήλωση με ιστορικό πρόσημο για τα Καλάβρυτα, τον τόπο απ’ που ξεκίνησαν όλα», όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Την εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Καλαβρύτων και η Πολυφωνική Χορωδία Πατρών, κάλυψε τηλεοπτικά η ΕΡΤ.

Ο δε χώρος του Ηρώου, του μοναδικού σ’ όλη τη χώρα Ηρώου Εθνικής Παλιγγενεσίας, ακριβώς απέναντι απ’ την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, πρόσφατα αναμορφώθηκε εκ βάθρων, χάρη στην πολύτιμη δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Μάλιστα, στην εκδήλωση παρέστη η Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Μαρίνα Μαρτίνου, προς την οποία τόσο ο Δήμαρχος Καλαβρύτων όσο και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους. Ο δε κ. Παπαδόπουλος, πριν την συναυλία, ξενάγησε την κ. Μαρτίνου και τους συνεργάτες της στον χώρο του αναμορφωμένου Ηρώου.

«Οφείλουμε να εκφράσουμε στην κυρία Μαρτίνου και στον σύζυγό της κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για τη συγκινητική γενναιοδωρία του Ιδρύματος αλλά και για την διαρκή υποστήριξή του προς την περιοχή των Καλαβρύτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, προσθέτοντας ότι «αυτός ο ιστορικός χώρος, χωρίς τη συνδρομή και τη βοήθεια του Ιδρύματος Μαρτίνου, δεν θα είχε αποκτήσει την τωρινή του μορφή, η οποία θα συνοδεύει το Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας στο διηνεκές, ως η σημαντικότερη παρέμβαση που έγινε ποτέ, απ’ την ανέγερση του και μετά».

Στην εκδήλωση την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου η οποία και μετέφερε τα θερμά συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους διοργανωτές της συναυλίας, «σ’ έναν χώρο ιερό», όπως σημείωσε, «άμεσα συνδεδεμένο με την Εθνική Παλιγγενεσία, που μας θυμίζει τους αγώνες, τις αρχές και τις αξίες των προγόνων μας και μας καλεί να φανούμε αντάξιοι».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι « εδώ, άναψε η πρώτη σπίθα της Επανάστασης και εδώ άρχισε να ξαναγράφεται το ημερολόγιο του Ελληνισμού. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε το ιστορικό μας παρελθόν αλλά και ν’ αναλογιστούμε την ιστορική συνέχεια μιας χώρας που δεν πρέπει να έχει μόνο μεγάλη Ιστορία αλλά και ακόμα μεγαλύτερο μέλλον. Διακόσια χρόνια μετά στεκόμαστε στα ίδια μέρη που στάθηκαν εκείνοι που πρώτοι φώναξαν ‘Λευτεριά ή Θάνατος’ και μάς παρέδωσαν μια πατρίδα την οποία εμείς οφείλουμε να κάνουμε διαρκώς καλύτερη».

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος, κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε:

  • Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τον αρχιμουσικό και ενορχηστρωτή του έργου κ. Άλκη Μπαλτά και την σοπράνο κ. Ειρήνη Καράγιαννη.

  • Την Μικτή - Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας και τον καλλιτεχνικό της διευθυντή κ. Σταύρο Σολωμό.

  • Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Φίλια, για τη διαρκή συνδρομή και στήριξη τους, όχι μόνο για την διοργάνωση της συναυλίας αλλά για το σύνολο των κοινών-με τον Δήμο Καλαβρύτων- πρωτοβουλιών και δράσεων, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια.

  • Όλους του συντελεστές της εκδήλωσης και τους χορηγούς («Ολυμπία Οδός» και εταιρεία «Κρίνος»).

«Ιδιαίτερα, να ευχαριστήσω την ΕΡΤ τόσο για την συμμετοχή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας αλλά και για το γεγονός ότι τηλεοπτικά καλύπτει τη συναυλία η οποία θα μεταδοθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε ο όπου γης Ελληνισμός να παρακολουθήσει αυτή την σπουδαία εκδήλωση, υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

συναυλία

 

συναυλία

 

συναυλία

 

συναυλία

 

συναυλία

 

συναυλία

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com