Αιχμές Παπαδόπουλου για ασυδοσία, αυθαιρεσίες και παραβάσεις, κατά των επιχειρηματιών της πόλης των Καλαβρύτων.

Τι είπαν οι Γιώργος Τσενές, Σταμάτης Ανδριόπουλος και Νίκος Μαγκαφάς.

Δύο από τα θέματα που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην 5η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, ήταν το 17ο και 18ο της συνεδρίασης, που αφορούσαν αιτήσεις των κ.κ. Γιώργου Αναγνωστόπουλου και Θεόδωρου Σούκα, για άδειες παραχώρησης χρήσης κοινοχρήστων χώρων.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, βρήκε την ευκαιρία με αφορμή τις δύο αυτές αιτήσεις, να καταφερθεί εναντίον όχι μόνο των δύο επιχειρηματιών που ακολούθησαν τα προβλεπόμενα κι αιτήθηκαν άδειες παραχώρησης, αλλά και του συνόλου σχεδόν των επιχειρηματιών της πόλης των Καλαβρύτων, κατηγορώντας τους για ασυδοσία, αυθαιρεσίες και παραβάσεις, όσον αφορά τις καταλήψεις από μέρους τους, κοινοχρήστων χώρων.

Παρέλειψε βέβαια να επισημάνει ότι κύριος υπεύθυνος για όλα τα παραπάνω είναι ο ίδιος ο Δήμος, αρμοδιότητα του οποίου είναι η σύνταξη και ο έλεγχος τήρησης κανονισμού λειτουργίας των καταστημάτων στους κοινόχρηστους χώρους. Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της νυν δημοτικής αρχής, είχε επισημανθεί η ανάγκη ύπαρξης κανονισμού λειτουργίας, αλλά άγνωστο γιατί και με το πρόσχημα του κορονοϊού, παραπέμφθηκε στις καλένδες... Τώρα φαίνεται ότι έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Πάντως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Νασιώτης υποσχέθηκε ότι σε 15 ημέρες θα είναι έτοιμος.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσενές παίρνοντας το λόγο, αναφέρθηκε σες παραλήψεις της δημοτικής αρχής όσον αφορά τον κανονισμό, αλλά και την έλλειψη ελέγχου από τις υπηρεσίες του Δήμου. Κατηγόρησε δε τη δημοτική αρχή, ότι με τη στάση της συντηρεί και ενθαρρύνει φαινόμενα ασυδοσίας. Εμμέσως πλην σαφώς όμως, αμφισβήτησε τη βούληση δημάρχου και συμπολίτευσης, για σύνταξη και έλεγχο λειτουργίας κανονισμού.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Ανδριόπουλος παίρνοντας το λόγο, συμφώνησε με την ανάγκη ύπαρξης κανονισμού λειτουργίας, ενώ τέλος ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαγκαφάς, μίλησε για την ανάγκη εξεύρεσης της χρυσής τομής, επειδή ο τόπος ζει από τον τουρισμό με τις υποδομές που έχουν οι ιδιώτες. Τόνισε επίσης ότι, ο δήμος πρέπει να σταθεί αρωγός στο πλευρό των επιχειρηματιών και να μην είμαστε των άκρων. Έθεσε επίσης το θέμα σε μία άλλη διάσταση, εκφράζοντας την ανάγκη στήριξης ειδικά των νέων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού κι όχι μόνο. Στο πλαίσιο αυτό, τάχθηκε υπέρ της εξεύρεση λύσης και για τους δύο επιχειρηματίες.

Τελικά με την εισήγηση του κ. Παπαδόπουλου οι αιτήσεις των δύο επιχειρηματιών απορρίφθηκαν, με την αιτιολογία ότι σε 15 ημέρες που θα έχει συνταχθεί ο νέος κανονισμός, θα μπορούν και οι δύο να επανέλθουν με νέες αιτήσεις.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com